Ak Parti Bolu Milletvekili Aday Adayı Ömer Sayın'ın adaylık başvurusu sırasında yaptığı hilafet çıkışı hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Bolu Adliyesi önünde basın açıklaması yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz, Cumhuriyet kolay kazanılmamıştır” dedi.

Daha önce ‘Bebişim' tartışmasıyla karşı karşıya gelen Ömer Sayın ve Hüseyin Yıkılmaz, bu kez Hilafet çıkışı sonrası yeniden karşı karşıya geldiler.

Ak Parti Bolu Milletvekili Aday Adayı Ömer Sayın'ın adaylık başvurusu sırasında yaptığı konuşmaları CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz yargıya taşıdı. Bolu Adliyesine yaptığı başvuruda partililer CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz'ı yalnız bırakmadı.

Suç duyurusu sonrası basın mensuplarına bir açıklama yapan Yıkılmaz, 3 Eylül 2015 tarihinde bir önceki dönemin Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Ömer Sayın'ın milletvekilliği başvurusu sırasında yaptığı garabet bir konuşma var. Bu konuşma ile ilgili biz Cumhuriyet Halk Partisi İl ve İlçe Örgütü olarak suç duyurusu bulunma kararı almıştık. 03.09.2015 tarihinde üyesi bulunduğu Adalet ve Kalkınma Partisi'nden milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulunmuş, hemen ardından parti binası önünde yaptığı konuşmada sırasında ‘İslam dünyasının beklediği tek bir ülke var. Âlemi İslam'ın lideri Türkiye'dir. Hilafet Türkiye'den batmıştır, tekrar Türkiye'de ayağa kalkacak' şeklinde ifadeler kullanan bir önceki dönemin Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Ömer Sayın ile ilgili suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

“CUMHURİYET SEVDALILARI ADINA YAPIYORUM”

Yaptığı başvurunun asli görevi olduğunu belirten Yıkılmaz, 1923'den beri bu ülkenin Cumhuriyet değerleri ile okumuş beslenmiş tedavisini görmüş insanların Cumhuriyet değerleri kazanımı konusunda en azından biraz daha mütevazı olmasını bekliyoruz. Onlardan dürüst olmalarını beklemiyoruz ama ekmeğini yediği Cumhuriyeti'nde bu şekilde arkasından dolanıp bir yerlere mesaj gönderecek şekilde yasa dışı ifadelerde kullanmasını kesinlikle tepki ile karşılıyoruz. Cumhuriyet kolay kazanılmamıştır. Bu değerin kazanılmasında binlerce insan gözyaşı ve şehitlerin kanı vardır. Bu nedenle en azından o şehitlerimizin geçmişine yönelik ahdi vefa anlamında insanların biraz daha duyarlı olmasında büyük fayda var. Bir siyasetçinin ne söyleyeceği önemli değil. Ne söylemeyeceğini bilmesi gerekiyor. O nedenle Sayın Ömer Sayın'ın bu yaptığı açıklamayı kabul etmemiz mümkün değil. Cumhuriyet değerleri ile kazanılmış, şehitlerin kanı ile kazanılmış bu değerlere sahip çıkılması anlamında Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Cumhuriyet Halk Partisi'nin üyeleri olarak elimizden gelen ne varsa sahip çıkma anlamında gereğini yapacağız. Biliyorum ki bu değerlere Bolulu vatandaşlarımız da sahip çıkacaktır. Sadece Cumhuriyet Halk Partililerin değeri değildir Cumhuriyet meseleleri. Her vatandaşımızın asli görevi arasındadır. O nedenle ben bu başvuruyu hem partim adına, hem Bolu'da yaşayan, ülkemizde yaşayan Cumhuriyet sevdalıları adına yapıyorum. Eminim ki Türk adaleti gereğini yapacaktır. Cumhuriyet değerlerinin yasalarla korunan Atatürk Devrimlerinin arkasında olacaktır diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

ÖZCAN; BU BİZİM MEVZUATIMIZDA GÖRE SUÇTUR”

Yıkılmaz'ın Bolu Adliyesi Önünde yaptığı açıklamaların ardından Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan ise şu ifadeleri kullandı; Ömer Sayın burada adaylık konuşması yaparken açık bir şekilde anayasal suç işlemiştir. Devrim kanunları ile kaldırılmış olan halifeliği yeniden hayata geçirmek istediklerini çok açık bir şekilde dillendirmiştir. Bu bizim mevzuatımızda göre suçtur. Ağır cezalık suçtur. Ben adli mercilerin titizlikle ciddi soruşturma yaparak şüpheli hakkında cezai işlemi bir an önce başlatılmasını bu Cumhuriyete borçlu bir yurttaş olarak talep ediyorum. Ayrıca hilafet kurumu HZ. Peygamber döneminde olan bir kurum değil. Sonradan birileri tarafından getirilmiş bir kurum. Dolayısıyla biz Peygamberimizi biliriz, Allah'ımızı biliriz. Kutsal kitabımızı biliriz. Onun dışında Allah'la kul arasına başkasını sokmayız, sokulmasına da izin vermeyiz.” Bolu'da Ak Parti'nin, İl Özel İdaresi'ne ait kapanan sinema binasının dış cephesine astığı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının olduğu 'Dik dur eğilme, Bolu hep seninle' yazılı pankart, CHP'nin başvurusu üzerine yargı kararıyla kaldırılmasına karar verilmişti. CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz sosyal medyada konu hakkında "Astığın gibi kendi ellerinle kaldıracaksın bebişim" yorumunda bulunmuş ve bu tartışmalar basında geniş yer bulmuştu. Haber Merkezi