CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz, son süreçte yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Yıkılmaz kendisiyle ilgili yapılan eleştirilere de değinerek, Bu tür şuursuz hareketlerin sonucunda cana gelecek zararın vebali büyük olur. Bu ajan kışkırtıcılara önerim bu davranışlarına bir son versinler. Benimle ilgili bir dertleri varsa yerim adresim bellidir. Bu tür ortaokul terk atarlanmalarına pabuç bırakmam. Herkes haddini, hukukunu, kamuoyunda işgal ettiği yeri bilecektir” dedi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz, yayınladığı yazılı basın açıklamasıyla son günlerde yaşanan gelişmelerin tek sorumlusunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarı olduğunu açıkladı. Şehit cenazeleri ve sonrasında yaşanan taşkınlıklara da açıklamasında yer veren Yıkılmaz şu ifadeleri kullandı;

TEK SORUMLUSU CUMHURBAŞKANI VE PARTİSİ AKAPE'DİR

7 Haziran seçimlerinin ardından emeline ulaşamayan AKaPe, ülkemizi PKK terör örgütü ile birlikte şehit ve gözyaşı sarmalına sokmuştur. Şehit cenazelerinin kaldırıldığı batı şehirlerinde MHP'ye giden oyları alabilmek umuduyla ucuz bir politika yürütmektedir. Neredeyse sıfır terör ile iktidarı aldığı 2003 yılından beri ülkemizin yaşadığı kaosun tek sorumlusu Cumhurbaşkanı ve partisi AKaPe'dir.

ŞEHİT VE CENAZE SEVİCİLERDİR

Bu süreçte ilimizde de, komşumuz Düzce'de şehitlerimiz oldu. 22 Temmuz tarihinden beri şehitlerimiz geliyor, ocaklara ateşler düşüyor, kınalı kuzular davul zurnalı uğurlandıkları memleketlerine tabutlarda dönüyor. Hep beraber üzüldük, kahrolduk! Şehitlerimizi onurlarına yakışan bir şekilde toprağa emanet ettik. Çünkü onlar hiçbir siyasi partinin ekmek kapısı, oy deposu, arka bahçesi, miting malzemesi değildir. 13 yıldır iktidar partisinin yaptığı her şeye boyun büküp razı olan kimi ucuz siyasetçilerin ki bunlardan Bolu'da var ne yazık ki! Sadece şehit cenazelerinde en ön saflarda yer alması akıl ve mantıkla açıklanamaz. Bunlar şehit ve cenaze sevicilerdir. Ölümlerden, kandan beslenen PKK'dan hiçbir farkları yoktur.

BU EYLEMLER SADECE PKK'YI MUTLU ETMİŞTİR

Ancak aynı kışkırtıcılar, ne yazık ki Bolu'da ve tüm Türkiye'de masum, ekmeğinin peşinde Beypazarı'na havuç toplamaya, Akçakoca'ya fındık toplamaya, Fethiye'ye domates toplamaya giden doğu ve güneydoğu kökenli yurttaşlarımızın evlerine, işyerlerine, canlarına kasteden saldırılar yapmışlardır. Devletin emniyet güçleri de bu olayları tıpkı Bolu'da olduğu gibi ulu bir makamdan vahiy gelmiş gibi seyretmeyi seçmişlerdir. Kırşehir'de kitapevi yakılırken, sadece adı Diyarbakır Tatlıcısı” yazdığı için bir mekân 15 dakika boyunca talan edilirken hiçbir polisin olmaması manidardır.

Bu saldırıları nefret ve şiddetle kınıyorum. Bölücü terör örgütünün siyasi propagandasına su taşıyan bu eylemler sadece PKK'yı mutlu etmiştir. Bolu'da bu saldırıların en önünde yer alan ve ne yazık ki bir siyasi partinin de İl Başkanlığını yürüten kişi, sosyal medyadaki hesaplarından hem bana, hem partime, hem partimin üyelerine kin ve nefret dolu iftiralar ile birilerine açıkça hedef göstermektedir. Şunun bilinmesini isterim ki, bu tür şiddet ve nefret söylemi ancak söyleyecek sözü olmayan cahillerin işidir. Çünkü cahiller her şeyi bilirler. Onlara laf anlatmak mümkün değildir. Bizim sözümüz sağduyulu kamuoyunadır.

AYNI ZİYARETLERİ BOLU ÜLKÜ OCAKLARI TEŞKİLATI DA YAPTI

Adı geçen şahısla ilgili suç duyurusunu elbette ki yapacağım. 30 yıllık aktif siyasi hayatımda daha tehlikeli olanlarını da görmüşlüğüm vardır. Ancak bu yeni tiplerin farkı her kalıba girecek kıvamda olmalarıdır. Bunlar yandaştır, devletçidir, statükocudur, kurulu düzen yanlısıdır, güce tapar, atarlıdır, cıvıktır, altında son model yabancı lüks arabaları vardır, kofturlar ama muhafazakârdır, medya milliyetçisidir. Toplumun bunları iyi ayırt etmesi gerekiyor.Bolu'da saldırılara maruz kalan esnafımıza da, derneğimize de partili arkadaşlarımla birlikte geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdik. Aynı ziyaretleri Bolu Ülkü Ocakları teşkilatı da yaptı. Çok da iyi yaptı. Son derece sevindiricidir. Ezberleri bozmuşlardır. Bolu'dan tüm Türkiye'ye doğru olan mesajı vermişlerdir. Kendilerini tebrik ediyorum.

ORTAOKUL TERK ATARLANMALARINA PABUÇ BIRAKMAM

Ancak saldırılarda bizzat yer alarak elinde benzin bidonu ile yangına koşanlara şunu söylemek istiyorum. Bu tür şuursuz hareketlerin sonucunda cana gelecek zararın vebali büyük olur. Bu ajan kışkırtıcılara önerim bu davranışlarına bir son versinler. Benimle ilgili bir dertleri varsa yerim adresim bellidir. Bu tür ortaokul terk atarlanmalarına pabuç bırakmam. Herkes haddini, hukukunu, kamuoyunda işgal ettiği yeri bilecektir. İnsan önce adli sicil kaydına bakacak ona göre davranacak!” dedi. Haber Merkezi