İlimizde yaşayan Yığılca kökenli vatandaşlarımızın 2010 yılında kurduğu Yığılca Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YIĞ-DER) tarafından düzenlenen kahvaltı programı yoğun ilgi gördü.

D-100 Karayolu üzerinde bulunan Ateş Yemek salonunda yapılan kahvaltıya Bolu'da yaşayan Yığılcalıların yanı sıra, Karadeniz Ereğli ve İzmit'de yaşayan Yığılcalılar da akın etti. Karadeniz Ereğli ve İzmit'te bulunan Derneklerin de destek verdiği program şölene dönüştü. Düzceliler Dernekleri Başkanı Mustafa Kır'ın sunumunu yaptığı program Bolu Yığ-Der Başkanı Zeki Şahin'in konuşmasıyla başladı. Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ve Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Adil Esen'in de birer konuşma yaptığı programda ilçe halkına yakınlığıyla bilinen Esen ayrıca fahri hemşehri ilan edildi.

Yığılcalıların hiç bir organizasyonuna duyarsız kalmayan Bolu Milletvekili Tanju Özcan ise Ankara'da olması nedeniyle katılamadığı programda ise emeği geçen kişilere ve programa katkı sağlayan Yığılcalı firmalara teşekkür edildi. Ateş Yemek'in sahibi Abdurrahman Ateş'in bizzat ilgilendiği program yine Yığılcalı bağlama üstadı Yılmaz Özcan ve ilimizin önemli seslerinden Fatih Abay'ın türküleri eşliğinde sürdü. Kutlu Doğum haftası ve üç ayların başlaması münasebetiyle Yığılca'dan gelen Akçakoca Yeşilay Cemiyeti Başkanı Bahadır Kıbrıs ayrıca bir konuşma yaptı.

Saklı Kent FM. grubunun ‘Saklıkent Saklı Kalmak İstemiyor' sloganıyla başlattığı Darıca ve Karadeniz Ereğli programlarının 3. durağı olan programa Yığılca'nın ülkemizin çeşitli yerlerinde bulunan bürokrat ve tanınmış simaları da katıldı. Tüm yiyeceklerin ilçeden getirildiği program Dernek Kurucu Başkanı Selahattin Bodur hocanın yemek duası ile sona erdi. 1999 Depremi sonrası ilimizden ayrılarak Düzce sınırları içerisinde kalan Yığılca kökenli beş binin üzerinde vatandaş Bolu merkezde yaşamlarını sürdürüyor. Haber Merkezi