Bolu'da, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) kullanılan kalem, silgi ve şekerler, ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtılmak üzere toplandı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca yürütülen "Genç Dönüşüm" projesi kapsamında YGS'ye katılan adaylara dağıtılan kalem, silgi ve şekerler, sınav bitiminde toplanarak ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak.
Söz konusu proje kapsamında Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi üyeleri de YGS çıkışında öğrencilerin sınavda kullandıkları kalem, silgi ve şekerleri topladı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Suat Çelen, yaptığı açıklamada, "Bakanlığımız, 'Genç Dönüşüm' diye bir proje başlattı ve bu kapsamda
'Tek kullanımlık sanma çöpe atmaya kalkma' sloganıyla YGS'de kullanılan kırtasiye malzemelerini, daha sonra paket haline getirilerek ihtiyacı olan öğrencilere dağıtacağız" diye konuştu.
Türkiye'de her sınav sonrasında bir çok kırtasiye malzemesinin ziyan olduğunu ifade eden Çelen, bu nedenle sınavda kullanılan kalem, silgi, kalemtıraş, şeker gibi ÖSYM'nin öğrencilere dağıttığı malzemeleri toplayarak, ilkokulda okuyan ve ihtiyaç sahibi oldukları belirlenen öğrencilere vereceklerini kaydetti.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi üyesi Eşref Karaoğlan da söz konusu malzemelerin toplanması için sınav merkezlerinin önünde beklediklerini anlatarak, "Sınavdan çıkanların çoğu kalemlerini veriyorlar ama kalemleri hatıra olarak saklayanlar da var" ifadesini kullandı.