Yetimler Günü'nde Bolu protokolü Kent Meydanı'nda yetim çocuklar ve engelli vatandaşlarla bir araya geldi.
Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen iftar yemeğine Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek ve Bolu Belediyesi tarafından kendilerine ulaşılan 120 aileye mensup 300 aşkın yetim çocuk, ailesi ve engelli vatandaşlar katıldı.
İnşallah bu kardeş kavgaları biter Müslümanları birbirini kucakladığı günleri hep birlikte görürüz”
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yetimleri kucaklayıp onlara maddi ve manevi destek sağlamanın toplumsal bir sorumlulukları olduğunu ifade ederek, Bugün yetimlerimizle ve engelli vatandaşlarımızla beraber iftarımızı yapıyoruz. Valilik ve belediye tarafından alınan ortak karar neticesinde bu yıl Ramazan ayında Bolu'nun her gün farklı bir mahallesinde iftarımızı vatandaşlarımızla açıyoruz. Toplumlar olarak yetim ve öksüzlere karşı sorumluluklarımız var. Onları kucaklamamız maddi ve manevi olarak da yanlarında olunmasının gerektiğine inanıyorum. Öyle bir dönemden geçiyoruz ki birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyacımızın olduğu bir dönem. Yetim ve engelli vatandaşlar için en hassas olan dinin temsilcileriyiz. Dünya'da en fazla yetim Müslümanlarda var. Sadece ateş ve kan için de olan İslam coğrafyasıdır. Allahtan tek isteğimiz inşallah bu kardeş kavgaları biter Müslümanları birbirini kucakladığı günleri hep birlikte görürüz. İftarımıza gösterdiğiniz yoğun ilgi için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Hükümetimiz engelliler için bir çok uygulamaya imza attı”
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, konuşmasına iftara katılan vatandaşların Ramazanlarını kutlayarak başladı. Yazıcı, Ramazan bereket ayıdır ve bereket sofralarda ve gönüllerde vardır. Yetimlerimize yönelik iftar programı sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda ülke genelinde düzenleniyor. Bugünde burada engelli vatandaşlarımız ve yetim çocuklarımızla iftarımızı açtık.Türkiye'de 8 milyonu aşkın engelli vatandaşımız var. Hükümetimiz engelliler için bir çok uygulamaya imza attı. Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için yoğun çaba sarf ettik. Engellilere iş ve sağlık hizmeti Ak Parti hükümeti zamanında başlamıştır. Aramızda yetim çocuklarımız var. Yetimlik bir eksiklik değildir. Bundan sonra Allah'a çok dua edeceğiz çünkü sizlerin duasının çok önemli olduğuna inanıyoruz. Siz çok kıymetli ve önemlisiniz dedi.
Konuşmasının sonunda, Türkiye'nin çevresinde yaşanan gelişmelere değinen Yazıcı, "Türkiye'nin, çevresi kan içerisinde, savaşlarla, öldürmelerle, katillik faaliyetleriyle kavruluyor. Diliyoruz ve dua ediyoruz ki, bu ramazanın bereketi hem ülkemizin birliğine hem de çevremizdeki zulmün sona ermesine ve dünyada her nerede olursa olsun aç açık hiçbir insan kalmayacak şekilde beyinlerin, kafaların dönüşmesine vesile olur" diye konuştu.
İftar programının ardından Bolu Belediyesi tarafından yetim çocuklara ve ailelere çeşitli hediyeler takdim edildi.