Karayolları Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürü Yeşil, TEM otoyolundaki ölümlü kaza oranında % 50 oranında bir azalma olduğunu söyledi. Yeşil, yaptığı açıklamada, son dönemlerde ulaşım sektöründe ciddi adımların atıldığını anlattı.
TEM otoyolunun, Bolu Dağı D-100 karayolunun yükünü azalttığına işaret eden Yeşil, Karayolu ulaşım sektörü modlarının gelişmesi, güvenli trafik sistemlerinin oluşturulması, görsel medyadaki uyarılar, düşey işaretlemeler ya da işaretlemeler ve sürücülere verilen uyarıları sürücülerimizin iyi algılaması sonucu ölümlü kazalar hemen hemen yok denilecek seviyeye ulaştı” dedi.
Yeşil, alınan tedbirlerin kazaların azalmasında önemli rol oynadığını ve şu anda yalnız maddi hasarları kazaların meydana geldiğini aktardı.
“Vatandaşımız artık daha duyarlı sürücü”
‘TEM otoyolundaki ölümlü kaza oranında yüzde 50 seviyelerinde azalmalar söz konusu' diyen Yeşil, Bu da vatandaşımızın artık daha duyarlı sürücü, yolların kalite açısından çok daha iyi seviyede olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.
Yeşil, Bolu Dağı'nın Kaynaşlı ve civarındaki 2012 yılı hazırlık çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, asfalt yenileme, sis levhaları, aydınlatma, uyarı cihazlarının yerleştirilmesi ve orta bariyerlerin yenilenmesi gibi çalışmaların yapılacağını söyledi.
Yolun yapımına bu yıl başlamayı hedeflediklerini vurgulayan Yeşil, Yol olan yerde hareketlilik kendiliğinden gelişecektir. Bu da öncelikle Bolu, Abant, Yedigöller ve Düzce'nin turizm potansiyelini mutlaka geliştirecektir. Ulaşım sektörünün hizmetinin artması, beraberinde sanayi, ticaret ve turizmi de canlandıracaktır” şeklinde konuştu.