Güreş Milli Takımının kampı için Aladağ Tesislerine gelen Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Polonya'da 17 Haziran'da yapılacak Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda mindere çıkacak güreşçilere güvendiğini belirterek, Allah izin verirse onlarca madalyayla dönerek Türk milletini sevince boğacaklarını söyledi.

Yerlikaya, şampiyona hazırlıklarını Aladağ Tesisleri'nde sürdüren Genç Erkekler Serbest Güreş Milli Takımı'na çok güvendiğini anlattı.

Genç Erkekler Grekoromen Güreş Milli Takımı'nın Sarıyer Kamp Eğitim Tesisleri'nde, Genç Kadınlar Güreş Milli Takımı'nın da Niğde Demirkazık Kamp Eğitim Tesisleri'nde şampiyona hazırlıklarını sürdürdüğünü aktaran Yerlikaya, serbest güreşçilerin Bolu'da doğayla iç içe antrenmanlarını gerçekleştirdiğini ifade etti.

Türk güreşinin imkanlarını sporcular için seferber ettiklerini belirten Yerlikaya, Bu doğrultuda sporcularımız için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'ın destekleriyle genç kardeşlerimiz, refah seviyesi üst düzeydeki tesislerde çalışmalarını gerçekleştiriyor. Hem kısa hem de uzun vadede emeklerimizin karşılığını alacağımızı düşünüyorum. Polonya'da mindere çıkacak güreşçilerimizin hepsine güveniyorum ve inanıyorum. Allah izin verirse oradan madalyalarla dönerek Türk milletini sevince boğacağız” dedi.

“GÜREŞ PARASAL BAKILDIĞINDA YAPILACAK BİR SPOR DEĞİL”

Milli güreşçi Fatih Erdin de Avrupa Şampiyonası'nda 84 kilogramda mücadele edeceğini kaydederek, 2011 yılında Varşova'da Yıldızlar Şampiyonası'nda 76 kilogramda şampiyon oldum. 'İnşallah yine aynı yerde şampiyona uğurlu gelir' diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Güreşe parasal açıdan bakmadıklarına dikkati çeken Erdin, Futbolcuların yaptığı bir maça bakın, bir de bizim yaptığımız maça. Aralarında çok fark olduğunu göreceksiniz. Bir futbolcu transfer oluyor, milyonlarca lira alıyor, biz 10 ya da 20 bin liraya transfer oluyoruz kulüplere. Bunu da her kulüp yapamıyor çünkü onların da imkanları el vermiyor. Bizim para yönünden futbolcularla karşılaştırılmamız imkansız” değerlendirmesinde bulundu.

Amaçlarının yaşadıkları, ekmeğini yedikleri ve suyunu içtikleri vatan için Türk bayrağının en iyi şekilde göklerde dalgalanmasını sağlamak olduğunu kaydeden Erdin, Bizlerin amacı o. Güreş parasal bakıldığında yapılacak bir spor değil. Çok ağır çalışma temposu olan bir spor. Amacımız, minderde Türk bayrağı için savaşmak. Bunu da en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Erdin, Hamza Yerlikaya'nın federasyon başkanı seçilmesiyle güreşin büyük ivme kazandığını, birçok güreşçinin asrın sporcusu Yerlikaya'yı örnek alarak, minderlere çıktığını sözlerine ekledi.