Gıda kontrol ve denetim faaliyetlerinde kullanılmak üzere Gıda ve Yem Şubemize tahsis edilen 14 EZ 738 plakalı resmi araçta numune taşınmasını kolaylaştıracak yenilikler yapıldı.

Söz konusu aracın gerekli şekilde donatılması için ‘Gıda Denetim Aracına Hijyenik Gıda Numunesi Saklanması ve Nakil Tertibatının Alınması ve Montajının Yapılması' adlı bir proje hazırlanmış ve Bakanlığa sunulmuştu. Proje, Bakanlık tarafından uygun görülerek gerekli finansman sağlandı.

Özellikle et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri gibi soğukta muhafaza edilmesi gereken numunelerde kimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik özelliklerin değişmemesi için soğuk zincirin korunması gerekiyor. Bu amaçtan yola çıkarak hazırlanan proje kapsamında Gıda Denetim ve Numune Nakil Aracımızın arka bölümüne numunelerin muhafazasında kullanılacak 1 adet buzdolabı monte edildi. Ayrıca araca numune alma alet ekipmanları ve soğuk muhafaza gerektirmeyen gıda maddelerinin konulması amacıyla çekmeceli üniteler yerleştirildi. Yeni görüntüsü ile beğeni toplayan Gıda Denetim ve Numune Nakil Aracı kullanıma hazır halde olup, gıda denetim ve kontrol faaliyetlerinin daha etkin yürütülebilmesi için projeler devam edecek. Haber Merkezi