Köy sakinleri adına açıklama yapan Avukatlar, Yeniceşıhlar Köyü sakinleri olarak bir çevre katliamı niteliğinde ki köyümüzde faaliyete geçen Taşocağına karşı duyarlı değerli kamuoyunun da destekleri ile yanımızda yer aldığı onurlu ve haklı mücadelemiz Sakarya Bölge İdare Mahkemesi'nin 2014/567 sayılı dosyasında verdiği kararla lehimize bir aşama daha kaydetmiştir” açıklamasında bulundu.
Köylüler adına açıklama yapan Avukatlar Ozan Genç ve Mustafa Cantürk yaşanan gelişmeler hakkında şu bilgileri aktardı; Anılan dava köyümüz tarafından Taş Ocağı işletme ruhsatının iptali ve yürütmenin durdurulması istemli açılmış olup İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması red edilmişti bu karara karşı haklılığımıza ve hukuka olan samimi inancımız sebebiyle Sakarya Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz edilmiş ve üst yargı makamı olarak Bölge İdare Mahkemesi önceki kararı bozmuş ve itirazımızı kabul ederek, dosyayı yürütmenin durdurulması hakkında yeni bir karar verilmesi için Sakarya 1 İdare Mahkemesi'ne geri göndermiştir.
Bu aşamada esas mahkemesince yürütmenin durdurulması kararı verileceği kanaatindeyiz. Bugüne kadar haksız, kötü niyetli ve hukuk dışı beyanları ile değerli kamuoyunu yanıltarak davanın reddedildiği iddiasını ileri süren işletme ruhsatı sahibi Köroğlu Beton A.Ş. ‘nin devam eden aynı mahiyetteki iddialarına karşı sayın kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla ekte Sakarya Bölge İdare Mahkemesi tarafından verilen kararı arz etmekteyiz.”