BBP İl Teşkilatı, yılın son günü İzzet Baysal Caddesi'nde Noel Baba eylemi yaptı. Eylemde hediye dağıtan Noel Baba'ya Osmanlı Padişahının müdahale ettiği bir gösteri sergilendi. Bu gösteri ulusal basında geniş yer buldu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Mahmut Alan İzzet Baysal Caddesi'nde bu kez tiyatro oyunu gibi bir eylem yaptı. Noel Baba'nın Hıristiyan bayramı olduğunu söyleyen Alan, yaptığı eylemle de Noel Baba'yı protesto etti.

İzzet Baysal Caddesi'nde düzenlenen tiyatral eylemde padişah, vezir, yeniçeri askeri ve Noel Baba başrolleri üstlendi. Ekibiyle caddeye gelen Mahmut Alan, Türk halkının Noel'e Hıristiyanların bakış açısıyla bakmadığını belirterek, Türk toplumunun daha çok eğlence amaçlı yeni yıla girdiklerini belirtti.

Caddedeki gösteride ilk önce Noel Baba yoldan geçen vatandaşlara meşhur Ho Ho Ho” gülüşü ile hediyeler dağıttı. Daha sonra Padişah Vezirine burada ne oluyor” diye sordu. Bunun üzerine vezir de Yeniçeri askerine emir vererek Noel Baba'yı yakalamasını istedi. Cadde üzerinde kovalamaca başlayınca ortaya renkli görüntüler çıktı.

Düzenlenen protesto gösterisinin ardından basın açıklaması yapan BBP İl Başkanı Mahmut Alan şu ifadelere yer verdi: Bildiğiniz üzere yeni bir yıla giriyoruz. İlk başta yeni yılın hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Bizim halkımızın esasında Hıristiyanların yılbaşı anlayışı ile aynı şeklinde baktığına inanmıyorum. Daha çok eğlence olarak bakıyor. Ama biz sırf tırnakları bile keserken Yahudilere benzemeyelim diye tırnak kesiş sırasını değiştiren bir Peygamberin ümmetiyiz. Mesaj vermek istedik. Bu Noel Hıristiyan Bayramı'dır. Biz Müslümanlara yakışmıyor. Bir Hıristiyan ne zaman 7 kişi bir danaya girerse o zaman kutlarız diyorum. Yeni yılın tüm Müslüman alemine hayırlar getirmesini diliyoruz. Büyük Birlik Partisi olarak Noel'i böyle düşünüyoruz. Espritüel, kimseyi kırmadan mesaj vermek istedik. Hıristiyanların geleneklerine pek alaka göstermeyelim diyorum.” Haber Merkezi