Bolu 1.Amatör Küme Play-Off grubunun 9.haftası hafta sonu oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. Günün ilk maçında Bolu Belediyespor ile Yeniçağaspor karşı karşıya geldi. 90 dakika sonunda sahadan Yeniçağaspor 5-1 galip ayrıldı.
Yerel seçimler nedeniyle play of ta maçlar Cumartesi günü oynandı. Günün ilk maçları saat 14:30'da Karaçayır Sentetik saha ve 4'nolu sahada oynandı. Sentetik sahada oynana maçta Bolu Belediyespor ile Yeniçağa karşı karşıya geldi. Bu maçı kazanarak rakibi Kıbrıscıkspor'un puan veya puanlar kaybetmesini bekleyen Yeniçağa maçın önemini bilerek sahaya çıkmıştı. Rakibi Belediyespor'un hiçbir iddiası olmamasına karşı teslim olmayan bir oyun oynaması Yeniçağasporlu oyuncuları zorladı. 15'nci dakikada Yeniçağaspor'lu oyuncu Suat kaleci ile karşı karşıya kalmasına karşılık topu dışarıya atınca Yeniçağa bir golden oldu. Dakikalar 25'i gösterdiğinde ani bir atak sonucu Belediyespor golü bulunca Yeniçağa işin ciddiyetini anladı. Gelişen Belediyespor atağında ceza sahası içinde topla buluşan Belediyespor'lu Anıl maçın ilk golünü kaydetti (1 -0). İlk yarıda başka gol olmayınca takımlar soyunma odasına Anıl'ın attığı golle 1-0 Belediyespor'un galibiyeti ile girdiler.
İKİNCİ YARIDA GOLLER YAĞMUR GİBİ GELDİ
Maçın ikinci yarısına işin ciddiyetini anlamış bir görüntüde çıkan Yeniçağa hemen ikinci yarının başında aradığı golü buldu. 52'nci dakikada topla buluşan Ali Kemal kalecinin yanından topu ağlarla buluşturdu (1-1). Golden sonra rahatlayan Yeniçağa ataklarını sıklaştırınca gollerde ardı ardına gelmeye başladı. Baskısını artıran Yeniçağa 63'ncü dakikada Cimşit'in yerine oyuna giren Furkan'ın ilk topla buluşmasında takımının ikinci golünü attı (1-2). Golden hemen altı dakika sonra Yeniçağaspor'lu Sercan ceza sahası içinde buluştuğu topu ağlara gönderince skor 1-3 oldu (1-3). Başlama vuruşundan hemen sonra topu kazanan Yeniçağa Sercan'ın ayağından bir gol daha bulunca durum (1-4) oldu. Belediyesporlu oyuncular farkın açılmasından sonra oyun disiplininden de kopunca sahada sadece maçın bitmesini bekleyen bir durum dalardı. Yeniçağasporun başarılı oyuncusu Mehmet Can girdiği pozisyonu iyi değerlendirince takımının beşinci golünü attı (1-5). Maçta başka gol olmayınca Yeniçağaspor sahadan farklı bir galibiyetle ayrıldı (1-5).