Yeniçağa'da emekli, dul ve yetim, 65 yaş üzeri ve özürlülük aylığı alan vatandaşlarımız ile ilçe halkı şehir merkezinde kurulacak olan PTT Matik ile postanede yapılan tüm işlemlerini 24 saat gerçekleştirebilecekler.
PTT Başmüdürü Sami Arlı ile PTT Yeniçağa Şube Müdür Vekili İbrahim Yıldız, Yeniçağa Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan'ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette PTT Matik kurulması için görüşüldüğü bildirildi. PTT yetkilileri ile yapılan görüşme ardından bu teklifi meclis üyeleri ile istişare yapan Başkan Kızıltan, ilçe halkına sunulacak bu hizmet için onay verildiğini belirtti. Başkan Kızıltan, İlçe halkımızın istifadesine sunulacak olan PTT Matik cihazı konusunda PTT yetkililerinin teklifi üzerine ve Meclis Üyelerimizle ortak aldığımız karar neticesinde kurulması için çalışmaları başlattık halkımız için hayırlı bir hizmet olmasını diliyoruz” dedi.
PTT Matik cihazı bugün Belediye Başkanı, Encümen Üyeleri ve PTT yetkililerinin ortak kararı ile Yeniçağa PTT Şubesinin bahçesine konuldu.
PTT Matik ile postane hesaplarına para yatırma para çekme ile havale işlemleri, tüm bankaların kredi kartlarının ödeme işlemlerinin 24 saat gerçekleştirilebileceği belirtildi.