Yeniçağa'da Emniyet Teşkilatının kuruluşunun 168. yılı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutladı.
Programa Kaymakamı Barış Aktan, Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan, Garnizon Komutanı, Emniyet Müdür Vekili, daire amirleri ve ilçe halkı katıldı.
Hükümet meydanında Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasın ile başlayan program,İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün Atatürk Anıtı'na çelenk koyması ve İlçe Emniyet Müdür Vekili Mustafa Erbalaban günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti. Hükümet meydanındaki programın sona ermesinin ardından Öğretmenevine geçildi.
Öğretmenevindeki programda İlçe Emniyet Müdürlüğünün başarılı personeline teşekkür belgesi verildi.
Yeniçağa Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan Polis Teşkilatının Kuruluş Yıldönümü ile ilgili yaptığı açıklamada, Emniyet Teşkilatımız 168 yıllık geçmişiyle ülkemizin en köklü ve en tecrübeli kuruluşlarından biridir. Milletimizin güvenlik, esenlik ve huzurunu sağlama konusunda gösterdiği büyük gayret ile haklı bir gururun sahibidir. Milli ve manevi değerlerimizin korunmasında; vatan topraklarımızda 70 milyonun birlik, beraberlik ve güvenlik içinde yaşamasında en büyük dayanağımızdan bir tanesifedakar polis teşkilatımızdır. Bu duygularla emniyet teşkilatımızın, 168. kuruluş yıldönümünde, tüm emniyet mensuplarımızı ve gazilerimizi kutluyor, görevi başında terör olayları ve diğer sebeplerden dolayı şehit olan polislerimizi de bir kez daha rahmet ve şükranlayadediyorum” dedi.