Yeniçağa Belediyesi'nin öncülüğünde KOSBEB Bolu Temsilciliği ile Yeniçağa Sanayi Sitesi Sosyal Tesislerinde yapılan ortak programda Yeniçağa Sanayi Sitesi esnafı başta olmak üzere tüm ilçe esnafına KOSGEB'in faizsiz kredi ve destekleme projeleri hakkında bilgi verildi.
Özellikle sanayi esnafının yoğun katılımın gözlendiği bilgilendirme toplantısına Yeniçağa Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan, Meclis Üyeleri, KOSGEB Bolu Merkez Müdürü Celil Kürşat Dereci, Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Kemal Yıldız ve esnaflar katıldı.
Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan açılış konuşmasında;” Öncelikle toplantımıza bizi kırmayarak gelen KOSGEB Bolu Merkez Müdürü Celil Kürşad Dereci Bey'e ve tüm esnaflarımıza hoş geldiniz der teşekkürlerimi sunarım. Burada toplanmamızın nedeni KOSGEB'in faizsiz kredi imkânları ve destekleme projeleri hakkında yetkililerden bilgi almak. İlçemizde özellikle sanayi sitemizde dorse imalatı ve tırların servis ve bakımlarını yapan birçok işyerimiz var. İsteğimiz KOSGEB destekleri ile bu işyerlerinin şirketleşmesini sağlamak ve büyük bir fabrika kurmak. İlçemizin başlıca geçim kaynağı nakliyecilik olduğundan dolayı bu sektörde pazarımızda çok geniş. Gelin bu faizsiz kredi imkanlarını kullanarak çok ortaklı dorse fabrikaları ve tır servis noktaları kuralım. Bu fırsatları iyi değerlendirelim sanayimizi buna bağlı olarak da ilçemizi geliştirelim” dedi.
KOSGEB Bolu Merkez Müdürü Celil Kürşat Dereci yaptığı bilgilendirme sunumunda; KOSGEB'in 250.000 lirası hibe 750 bin liraya kadar faizsiz kredi imkanları başta olmak üzere birçok destekleme imkanları var. Daha büyük yatırımlar için %50 destekleme projeleri var. Yeniçağa Sanayisi gördüğüm kadarı ile özellikle tır bakım-servis ve dorse imalatı konusunda büyük fabrika açmak için geniş imkanlara sahip gelin en az 5 kişi olmak kaydı ile ortak şirket kurun ve sektörel büyük bir kuruluş haline gelin. Ayrıca Yeniçağa önemli bir sektör olan çiçeklik torf toprağı imalatı konusunda da önemli bir pazara sahip fakat yine şirketleşme yok. Belediye Başkanımızdan aldığım bilgiye göre 15'in üzerinde torf imalatı yapan esnafımız var. Birleşin büyük bir şirket kurup sektörde güç haline gelin bizde size gerekli desteği sağlayalım. Bunlar ülke çapında örneklerle mevcut. Sözlerimin sonunda buradan İlçe sanayi esnafımız başta olmak üzere bu imkânlardan yararlanmak isteyen tüm esnaflarımıza projeleri hazırlama noktasında gerekli desteği verilmesi ve yardımcı olunması konusunda söz veriyoruz” dedi.
Başkan Kızıltan yaptığı kapanış konuşmasında; Açılışta yaptığım konuşmada olduğu gibi özellikle dorse imalatı ve tır servis noktaları konusunda hemfikir olalım ve şirketleşmeye gidelim. Yer sıkıntımız yok usta sıkıntımız yok çünkü zaten dorse imalatı yapıyoruz maddi sıkıntımız belirli bir ölçüde yok KOSGEB destekleri var tek eksiğimiz bir araya gelmek. Eğer bunu sağlar isek sanayimizin ve ilçemizin gelişmesi sağlanacaktır. Kürşat Beyin de bahsettiği gibi torf sektörümüz var sizde birleşin büyük bir sektör haline gelin bu imkanlardan yararlanın. Marketlerimiz bu konuyla ilgili daha öncede bir toplantı yaptık fakat birleşme ve şirketleşme sağlayamadık. Çevre ilçelerde örnekleri var birçok yerde şubeler açtılar büyüdüler. Sözlerimin sonunda sizlerden istirhamımız bu fırsatları değerlendirmeniz. Toplantımızın ilçemiz ve esnaflarımız adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
Toplantı ardından esnaflar böyle bir imkan sağlayarak bu konular hakkında bilgi almalarını sağladıkları için Başta Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan'a, Sanayi Kooperatifi Başkanlığına ve KOSGEB Bolu Merkez Müdürü Celil Kürşat Dereci'ye teşekkür ettiler. Esnaf özellikle dorse fabrikası kurulması konusunda istekli olduğu gözlendi bu gelişmede Yeniçağa'da dorse fabrikası konusunda ilk adım atıldı olarak benim