İlçede 2008-2009 eğitim öğretim yılında eğitime başlayan Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinin 200 yataklı pansiyon yaptırılması hususunda İlçe Kaymakamı Barış Aktan Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan'ın istişareleri neticesinde yer konusunda mutabakata varıldığı bildirildi.
Edinilen bilgiye göre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okul bahçesine yapılması planlanan ve projesi hazırlanan yurt konusunda, gerekli olan imar değişikliği için Yeniçağa Belediyesine başvurdu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu talebi Yeniçağa Belediye Meclisi Nisan Ayı olağan toplantısında görüşüldü ve imar komisyonuna sevk edildi. İmar komisyonu hazırladığı raporun ardından Cuma günü olağanüstü toplanan mecliste alınan karar neticesinde ; ” 2015 yılına kadar yapımı bitmesi gereken 200 yataklı pansiyon için Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi bahçesinin yetersiz olmasından dolayı bahçenin batı tarafında bulunan G28a21c2a İmar Paftasında bulunan 12m'lik genişliğe ve 93 metre uzunluğa sahip 49. Sokağın imar planından kaldırılması Belediye Meclisi tarafından uygun görülmüştür.” şeklinde açıklama yapıldı.
Yeniçağa Belediye Meclisinin yaptığı bu imar değişikliği ile yurt projesi konusunda önemli bir engelin kalktığı bildirildi.
Konu ile ilgili olarak Başkan Kızıltan'ın yaptığı açıklamada;” İlçemizde Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ne yapılacak olan 200 yataklı pansiyon için İlçe Kaymakamımız Barış Aktan ile yaptığımız istişareler neticesinde ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talebi ile gerekli imar değişikliklerini Belediye Meclisimizde yaptık. Okul bahçesinin batısında bulunan yolu kaldırarak okul bahçesinin alanını genişlettik. Belediyemiz olarak eğitim konusunda yaptığımız çalışmalar devam edecektir. İlçemizde yapılan hizmetlerin hayırlara vesile olmasını dilerim.” dedi.