Vali Ahmet Zahteroğulları'nın Yeniçağa gezisinde ilçe için büyük adım olacak projeler konuşuldu. İki yeni araştırmanın ve bir projenin hızlandırılması talimatını veren Vali Zahteroğulları, bu projeler tamamlandığında ilçenin göç veren değil göç alan ve büyümesinin önü açılan bir yer olacağını söyledi.
Vali Ahmet Zahteroğulları, Yeniçağa gezisinde ilçenin önünü açacak çalışmaların talimatlarını verdi.
VALİ ZAHTEROĞULLARI: OSB'NİN İŞLERİ HIZLANDIRILACAK”
Vali Zahteroğulları, ilk olarak ilçe Kaymakamı Fahrettin Demir ve Belediye Başkanı Recai Çağlar ile birlikte ilçeye yeni yapılacak olan Organize Sanayi Bölgesi'nin yerini gezdiler. Burada Vali Zahteroğulları, yetkililerden bilgiler aldıktan sonra 1180 hektarlık alan ile ilgili çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi. Bu çalışmanın hızlandırılmasının ilçe için büyük önem taşıdığını kaydeden Vali Zahteroğulları, Buranın yapımı tamamlandığında büyük yatırımcıları da buraya çekme fırsatımız olabilir. Yeniçağa karayolu bakımından ulaşımı rahat olan bir yer” dedi.
YENİÇAĞADA MADEN SUYU VE TERMAL SU İÇİN SONDAJ VE JEOLOJİK ETÜD YAPILACAK
Vali Zahteroğulları ve beraberindekiler daha sonra ise şu anda atıl bir durumda bekleyen maden suyu fabrikası alanına gitti. Burada yetkililerden fabrikanın son durumu ve çevre hakkında bilgiler alan Vali Zahteroğulları, ilk olarak maden suyundan bir numune alınarak değerlerinin araştırılması talimatını verdi. Fabrikanın çevresi hakkında da bilgiler alan Vali Zahteroğulları, burası ve çevresi ile ilgili bir maden suyu ve termal su için jeofizik etüdü ve sondaj yapılması ile ilgili çalışma yapılacağını belirtti. Türkiye'deki ilk meyvalı maden suyunu üreten tesisin ve çevresinin canlandırılmasının ilçe ekonomisi için büyük katkılar getireceğini belirtti ve çalışmaların bir an önce başlayacağını söyledi.
YENİÇAĞA GÖLÜ VE ÇEVRESİNDE BİLİMSEL ARAŞTIRMA YAPILACAK
Vali Zahteroğulları daha sonra ise adı Yeniçağa ile özdeşleşen Yeniçağa Gölü'ne gitti. Burası hakkında da bilgiler alan Vali Zahteroğulları, ilçe ile özdeşleşen göl için bir takım çalışma ve araştırma yapılacağını söyledi. İlk olarak yapılacak bir bilimsel çalışma neticesinde Yeniçağa Gölü'nün yaşam süresinin uzatılması için çalışma yapılacağını kaydeden Vali Zahteroğulları, ayrıca gölün kurumasının engellenmesi, göl ve çevresinin belli bir disipline kavuşması ve göl ile sulama imkanının olup olamadığı gibi konularda bilimsel bir çalışmaya girerek araştırma yapılacağını kaydetti. Gölün ve çevresinin korunmasının ve aynı zamanda turizme açılmasının ilçe için son derece önemli olduğunu kaydeden Vali Zahteroğulları, İlçe ile özdeşleşen göl ile ilgili çalışmalar en kısa sürede başlayacaktır. Bu gölün ilçe ve Bolu için önemi büyük. Bunu kendi başımıza yapmamız zor ve onun için üniversite ile beraberce çalışıp burayı hem koruyacağız hem de ilimiz ve ülkemiz turizmine kazandıracağız” dedi.