İlçede milli ve manevi değerlerine sahip çıkan gençlerin yetişmesinde önemli hizmetler yapan Anadolu Gençlik Derneği'nin yeni hizmet binasının açılışı yapıldı.
İlçe müftüsünün duasını yaptığı açılışa Yeniçağa Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan, Meclis Üyeleri ve ilçe halkı katıldı.
Başkan Kızıltan'ın açılış konuşmasında, Yeniçağa'mızın bu en güzel mekanında AGD yeni, donanımlı hizmet binasının açılışını yapmak üzere siz kıymetli dostlarımızla bir araya geldik. AGD Türkiye'mizi hayırlı hizmetleriyle tamamen kuşatan bir yapıya sahiptir. Memleketimizin bütün vilayet ve kazalarında şubeleri bulunan Özellikle, İnancı ve ideali uğrunda fedakarlık yapabilen Ulubatlı Hasanlar timsali gençlerin yetişmesinde canla-başla gayretli çalışmalar yürüten bir dernektir. 40 yıldır memleketimizde çok mühim hizmetlerde bulunmuştur. İşte o Süreyya yıldızlarının bir-incisi olan Ekrem Hocamız, söz konusu vatan müdafaası olduğunda gözünü kırpmadan ben varım diyebilecek, Milli şuura sahip gençlerin yetişmesi için hayatının son demlerine kadar AGD de derslerine devam etmiştir. Kendilerinden Allah razı olsun. Mekanı cennet olsun” dedi.
Başkan Kızıltan açıklamasının devamında, İlçesinde milli ve manevi değerlere sahip çıkan gençlerin yetişmesinde yıllardır büyük katkıları olan AGD ilçe başkanı Mustafa Güldemir'i yaptığı sayısız hizmetlerinden dolayı Hz. İsa(a.s) havarilerine benzetiyorum. Bu havari halkının kurtuluşu için koşuşturan Kuran'ı Kerim'in Yasin suresinde övülen kahraman Habibi Neccar'dır. Bu duygularla Sözlerime son verirken, böyle önemli bir hizmete vesile olan ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
Açılış konuşmasının ardından yapılan dua ile Anadolu Gençlik Derneği hizmet binasının açılışı yapıldı.