Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bugüne kadar alt yapı projeleri için çalıştık. Yeni yılda üst yapı ile vatandaş odaklı projelere imza atma hedeflerimiz var” dedi.
Başkan Yılmaz, şimdiye dek su, kanalizasyon, yol ve inşaat gibi alt yapı projelerine öncelik verdiklerini, yeni yılda bu projelerin sonuçlarının alınmaya başlanacağını belirtti. Yılmaz, yeni yılda vatandaşın hayatını kolaylaştıracak, günlük yaşamına renk katacak hizmetleri ortaya koyacaklarını açıkladı.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz 2012 yılında birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, Bolu Belediyesi olarak 2012 yılının büyük bir çoğunluğunu alt yapı çalışmalarına ayırdık. Bu kapsamda 110 kilometre içme suyu, 77 kilometre kullanma suyu, 25 kilometre kanalizasyon hattı, 27 kilometre yağmur suyu hattı döşedik” dedi.
“Yol genişletme çalışmalarına ağırlık veriyoruz”
Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre, 2012 yılı içerisinde Bolu'da yaklaşık 45 km
yol açma ve genişletme ve çalışması yapıldı. Yapılan bu çalışmalara ilave olarak yaklaşık 15 km de betonarme duvar, panel duvar çekildi. .
Doğasıyla uyumlu bir Bolu için
Başkan Yılmaz, çevreci uygulamaları hakkında şunları söyledi: ‘'Göreve geldiğimiz günden bu yana belediyeye 5,5 trilyon TL tutarında araç kazandırdık.İki dönemde 1 adet makam aracı, 15 adet hizmet aracı, 2 adet otobüs, 29 adet iş makinası, 11 adet sıkıştırmalı çöp kamyonu, 1 adet petrol ve gaz mürettebatı botu ile 2 adet de motor bot alınarak 26 Mart 2012 tarihi itibariyle toplamda 5.513.073,11 TL tutarında hizmet aracı Bolu Belediyesi'ne kazandırılmış oldu. Bu yıl Belediyemiz Türkiye'de bir ilke imza atarak çevre dostu olan doğalgaz yakıtlı 15 adet hizmet aracı ve adet 11 doğalgaz yakıtlı ve sıkıştırmalı çöp kamyonunu araç filosuna kazandırdı. Böylelikle çöp kamyonlarını doğalgazla çalıştıran ilk belediye olma unvanını kazandık. Böylelikle de dünyada 70. kent olduk. Bunun onur kaynağımız olduğunu, Bolulular bilmelidir."
Belediye tarafından kurulan ''Katı Atık Depolama Tesisi''nden elde edilen metan gazı ile elektrik üretimine de başlandığını anlatan Yılmaz, ‘'Güney Kore firması olan CEV Şirketi ile yapılan anlaşma sonunda ''çöpten elektrik üretimi'' konusunda çalışmalara başlanıldı. Tesisten elde edilecek enerji ilk etapta 1000 dairenin elektrik ihtiyacını karşılayacak. İlerleyen günlerde ise elektrik üretim kapasitesi 10 kat daha artırılacak. Bu sayede Bolu hava kirliliğine neden olan gazlardan da kurtulmuş olacak'' diye konuştu.
"Şehri gürültüden ve görüntü kirliliğinden arındırıyoruz"
Oturma alanları, spor aletleri, yürüyüş parkurları, süs havuzları, oyun parkı, köprüler ve daha birçok güzelliği içinde barındıran Karaçayır Parkı'nın halkın en gözde mekanı olmaya başladığını kaydeden Başkan Yılmaz, 75 dönümlük arazi üzerine kurulan parkta, açık hava konserleri verildiğini insanlara nefes alacak bir mekanın oluşturulduğunu vurguladı. 2012 yılı içerisinde 1 büyük 4 küçük parkın faaliyete geçtiğini açıklayan Alaaddin Yılmaz, şöyle devam etti: ‘'2013 yılı içerisinde 4 adet parkın restorasyonu ve 5 adet yeni park yapılması ile ilgili planlama