Meteoroloji Genel Müdürlüğü raporuna göre önümüzdeki hafta kar yağışı bekleniyor. Hafta sonu şiddetli yağış bekleyen Meteoroloji, önümüzdeki hafta ise yağışın yerini kara bırakacağını bildirdi. Buna göre 31 Aralık günü beklenen karla birlikte Bolu, yeni seneyi bembeyaz karşılayacak.

Meteoroloji genel Müdürlüğü kar yağışı uyarısında bulundu. Hafta sonu kapalı ve yağışlı geçmesi beklenen hava, önümüzdeki haftadan itibaren kar yağışlı olacak. Öte yandan Meteoroloji batı kıyılarında başlayan yağışların, hafta sonunda ülkenin büyük bir bölümünde görüleceğini belirterek oluşması muhtemel ani sel, su baskını, sel - ulaşımda aksamalara karşı uyarıda bulundu.

Cumartesi (27.12.2014) günü; Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın doğusu, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Batı Karadeniz'in batısı ile Burdur'un doğu, Isparta'nın güney ilçelerinde kuvvetli (20-50 mm), Muğla'nın kıyı ilçeleri, Antalya'nın doğusu (Manavgat, Serik, Aksu ve İbradi ilçelerinde) çok kuvvetli (51-75 mm) olmak üzere, yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari ve Van'ın güney kesimlerinde karla karışık yağmur, yükseklerin kar şeklinde olacağı bekleniyor.

Pazar (28.12.2014) günü; Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Erzurum ve Ardahan çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Erzurum, Ardahan, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari ve Van'ın güney kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor.

Pazartesi (29.12.2014) günü; Ülkemizin batı kesimlerinin Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Buna göre hava bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta şöyle olacak:

27 Aralık Cumartesi çok bulutlu ve yağmurlu en yüksek sıcaklık 8, en düşük 0 derece

28 Aralık Pazar çok bulutlu en yüksek sıcaklık 4, en düşük -3 derece

29 Aralık Pazartesi çok bulutlu ve karla karışık yağmurlu en yüksek sıcaklık 7, en düşük -1 derece

30 Aralık Salı çok bulutlu ve kar yağışlı en yüksek sıcaklık 3, en düşük -4 derece

31 Aralık Çarşamba çok bulutlu ve kar yağışlı en yüksek sıcaklık 3, en düşük -2 derece

1 Ocak Perşembe çok bulutlu ve kar yağışlı en yüksek sıcaklık 1, en düşük -3 derece

2 Ocak Cuma çok bulutlu en yüksek sıcaklık 1, en düşük -2 derece

Meteoroloji kar yağışıyla birlikte sıcaklığın da azalacağını kaydetti. Haber Merkezi