YENİ SANAYİ, KAMU HASTANELERİ, SÜMER YOLU…

Döndü dolaştı konu yine mültecilere geldi, oysa Vali beye soracağımız Bolu'muzun önemli sorunları varken söz alan değerli basın mensubu ağabeyler mültecilerden konuyu açtılar ve uzadıkça uzadı.

Vali beyin yanında oturan Emniyet Müdürümüz izah etmeye çalıştıysa da ıh olmadı konuyu değiştiremedik. Bir ara yan yana oturduğumuz Mehmet abi buradaki en büyük faşist benim ben dile getirmiyorum” diye söylenirken bir yazar arkadaş söz alıp konu ırkçılığa doğru gidiyor” diyerek farklı bir gündemden soru sordu da mülteci konusu değişti.

Neymiş?

Anlamadığımız dilde konuşuyorlarmış,

Yüksek sesle konuşuyorlarmış,

İşyerleri Arapça tabelalar yaptırıyormuş,

Arapça yazılar ve telefon numaraları asılıyormuş,

Ana caddede geziyorlarmış vs…

Irkçılık kokan söylemler.

Aylar önce yazmıştım, Emniyet Müdürümüz de aynısını söyledi bu kadar yoğunlukta aynı kültürden göç alıp da bu kadar uzun süre neredeyse sıfır sorun ile yaşamak gerçekten başarı, demek ki iyi insanlar gelmiş şehrimize.

Ana cadde de yoğunlaşmalarını ise müdürümüz ara sokaklarda olsalar daha mı iyi” diye özetledi, yine geçenlerde kardelen meydanında ki yoğunluğu gören arkadaşım, her yer mülteci oldu, söylenenden daha fazla kişi var dedi meydana bakarak.

Siz olsanız bir başka ülkede ve sığınmacı ve yarını belli olmayan biri olarak nerede gezerdiniz?

Ensar olmanın mağrurluğunu yaşamaya çalışalım biraz.

Vali Beyin Bolulu köşe yazarlarına verdiği kahvaltıdan bahsediyorum, söz hakkı alamadık bizde buradan soralım.

*Yeni sanayi sitesi projesi ne alemde Sayın Valim? Toplanan paraların ve umutların projesi sahipsiz kaldı gibi, inisiyatif almayı düşünüyor musunuz?

*Kamu hastaneleri raporu açıklandı ve sondan 3'üncüyüz bu konuda ne yapmayı düşünüyorsunuz? Çer çöp toplama birliği dahi olsa ilimi son sıralarda görmek istemem.

*Sümer - Tepecik arasında Mudurnu yolu yeniden yapıldı, fakat yaklaşık 4 kilometrelik yolda araçlar için 2 dönüş aralığından başka, vatandaş, bisiklet ve engelli vatandaşlarımızın karşıdan karşıya geçeceği boşluklar bırakılması gerekmiyor muydu? Yoksa yeni yol yapımları bu şekilde mi?

Sorularıma cevap beklemiyorum ilgilenilir de Bolu'muza hizmet olursa ne mutlu.