İki bini bulan öğrencisi ile Gerede'de bacasız fabrika olarak da adlandırılan Gerede MYO'nun yeni akademik yılı kayıtlarının başladığı duyuruldu. Her geçen gün çoğalan öğrenci sayısı ile ilçe halkının dikkatini çeken Bolu AİBÜ Gerede Meslek Yüksek Okulu, yeni açılan bölümleri ile de şehir dışındaki öğrencilerin ilgisini çekmeyi sürdürüyor. İki bini bulan öğrencisi ile bacasız fabrika olarak da adlandırılan Gerede MYO'nun yeni akademik yılı kayıtlarının başladığı duyuruldu.

1993 yılından bu yana Gerede'de eğitim öğretim faaliyeti veren ve her geçen gün eğitim kalitesi yanında öğrenci sayısını da artıran Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulunda, 2014-2015 akademik yılı kayıtlarının bu hafta itibarı ile başladığı öğrenildi.

Gerede Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurettin Akçakale, verdiği yazılı bilgilerde bu yıl meslek yüksekokulundaki programlara yerleşen 546 öğrencinin 371'inin birinci öğretim 175'inin ise ikinci öğretime yerleştiğini dile getirdi.

Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık ve Finans Bölümünün birinci ve ikinci öğretim programına 104 öğrenci yerleştiğini de hatırlatan Akçakale, bu sayılarla Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokuluna toplam 650 öğrencinin yerleştiğini açıkladı.

2014-2015 akademik yılı kayıtlarının 1-5 Eylül 2014 arasında Meslek Yüksekokulunda yapılacağını duyuran Gerede Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurettin Akçakale, üniversitede derslerin 22 Eylül pazartesi günü başlayacağını dile getirerek, KYK yurt, burs ve kredi başvurularının internetten yapılması gerektiğini belirtti.

Akçakale, yaptığı açıklamada; Meslek yüksekokulumuzda 32'si akademik olma üzere 60 personelle birinci öğretim programında 9 farklı dalda eğitim veriliyor. İkinci öğretimde de 5 program bulunmaktadır. Bu arada okulumuzu tercih eden yeni öğrencilerimize de teşekkür eder, başarılar dilerim,” sözlerine yer verdi.