Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nün Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte organize ettiği ‘Kanka Trafik Kurallarını Öğreniyor' projesi Vali Mehmet Ali Türker Anaokulu'nda devam etti. 3 ile 6 yaş arası miniklere trafik kurallarının anlatıldığı programa, Bolu'ya yeni atanan İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya da katıldı.
İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve 3 ile 6 yaş arası miniklere trafik kurallarını öğretmeyi hedefleyen ‘Kanka Trafik Kurallarını Öğreniyor' adlı projenin sunumu devam ediyor. Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de katkılarıyla gerçekleşen programa Bolu'ya yeni atanan İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya da katıldı. Kızılkaya'nın bu, Bolu'ya geldikten sonra katıldığı ilk program oldu.
Vali Mehmet Türker Anaokulu'nda yapılan sunum miniklerin trafikle ilgili hazırladıkları programla başladı. Minikler sahnede trafik kurallarına ilişkin çeşitli gösteriler yaptı, şarkılar söyledi, şiir okudu.
Trafik Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan Mavişle Kubiş'in maceralarının anlatıldığı animasyon filmini ilgiyle izleyen minikler, en çok da Emniyet tarafından kendilerine boyama kitabı verildiğinde sevindiler.
Programda konuşan Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya miniklerin gösterilerini çok beğendiğini belirterek Ağaç yaşken eğilir. Çocuklarımıza bu yaşlarda ne öğretirsek ömür boyu unutmazlar ve onu uygularlar. Bu anlamda trafik kurallarını öğrenmeleri de onlar için çok önemli. Sizler bize destek olduktan sonra biz bu uygulamayı yapmaya devam ederiz. Bugün de yaptığınız bu hazırlıkla bu eğitime önem gösterdiğinizi gösterdiniz” diye konuştu.
Program daha sonra okul yönetimi tarafından hazırlanan ikramlarla devam etti.