Yüksel Coşkunyürek'in milletvekili aday adayı olmasının ardından il başkanlığı görevinden istifa edince İl Başkanlığına Siyasi ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı Nurettin Doğanay vekalet ediyordu. Doğanay'ın da hac vazifesi nedeniyle ülkemizden ayrılmasının ardından il başkanlığına, İl Teşkilat Başkanı Zekai Öztürk'ün vekalet edeceği belirtildi.

HAKAN AYDIN

AK Parti il başkanlığına Zekai Öztürk vekalet edecek. Yüksel Coşkunyürek'in 1 Kasım seçimleri nedeniyle istifa etmesinin ardından, il başkanlığına Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Nurettin Doğanay vekalet ediyordu. Yaklaşık 15 gündür il başkanlığına vekalet eden Doğanay'ın da hac vazifesi nedeniyle ilimizden ayrılması üzerine, il başkanlığı vekaleten Zekai Öztürk'e geçti.

GÖREV ZEKAİ ÖZTÜRK'TE

Parti tüzüğü gereği İl Teşkilat Başkanı Zekai Öztürk'ün görevi üstleneceğini belirten Doğanay, İl Başkanımızın istifa etmesinden sonraki süreçte Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı olarak bana vekâleten görevi üstlenme hâsıl olmuştur. Fakat ben şuan hac görevimi yapmak üzere yola çıkıyorum. AK Parti tüzüğünde bir silsile vardır. Teşkilat başkanımız vekâlet edeceklerdir. Teşkilat Başkanımız olmadığı zaman da Seçim İşleri Başkanımız vekâlet eder ve bu böyle devam eder. AK Parti ailesi içerisinde koltuk, makam ve mevkii düşüncelerinin olmayacağını düşünüyorum. Olmaz zaten. Biz birlik beraberlik içerisinde, oradaki her arkadaşımızın o görevi yerine getirebileceğini düşünüyorum”şeklinde konuştu.