Ankara, Bolu, Çankırı, Düzce, Eskişehir, Karabük, Kastamonu ve Zonguldak illerinden il birincileri Bolu'da yapılan Hutbe Okuma Bölge Yarışmasına katıldı. İlimizde yapılan Hutbe Okuma Bölge Yarışması'nda 1. olan Ahmet Yıldız 9 Ağustos 2015 Pazar günü Ankara'da yapılacak Hutbe Okuma Final Yarışmasına bölgeyi temsil edecek. Hutbe Okuma Bölge Yarışması Bolu Merkez Tepecik Mahallesi Akşemsettin Camiinde yapıldı.

Yarışmaya Ankara, Bolu, Çankırı, Düzce, Eskişehir, Karabük, Kastamonu ve Zonguldak illerinden il birincileri katıldı. Bolu İl Müftüsü İzani Turan Yarışmadan önce kısa bir konuşma yaptı. Turan konuşmasında, Kıymetli arkadaşlar hepiniz bu mübarek ramazan gününde yarışma için güzel şehrimiz Bolu'ya hoş geldiniz. Oruçlu olmanız ve uzak illerden geldiğiniz için yorgun olabilirsiniz bu yüzden sizlere kalpten başarılar dilerim” dedi. Bolu İl Müftüsü İzani Turan'ın konuşmasından sonra din görevlileri kaçıncı sırada ve hangi hutbeyi okuyacaklarını belirlemek için kura çektiler. Kura çekiminden sonra sırası ile hutbelerini okuyan görevlilerin heyecanlı oldukları gözlendi. Hutbelerin okunmasından sonra komisyon bütün puanları hesap ederek ilk üçe girenleri açıkladı.

YARIŞMADA DERECEYE GİRENLER

Ahmet YILDIZ BOLU Merkez Kuruçay Yeni Camii İmam-Hatibi

Ali Osman KÖSEOĞLU Zonguldak Ereğli Aktaş Kıracı Camii İmam-Hatibi

Süleyman DEDE Ankara Ayaş Killik Camii Müezzin-Kayyımı

Bolu İl Müftüsü İzani Turan dereceye giren ilk üç yarışmacıya altın, bir miktar para ve kitap seti hediye etti. Diğer bütün yarışmacılara da komisyon üyeleri tarafından kitap seti hediye edildi. Bolu'da yapılan Hutbe Okuma Bölge Yarışması'nda 1. olan Ahmet Yıldız (Bolu) 09 Ağustos 2015 Pazar günü Ankara'da yapılacak Hutbe Okuma Final Yarışmasına katılmaya hak kazandı. Haber Merkezi