Yeni Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılan Yeni Borazanlar Camii'nin açılışı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Aylar öncesinden ibadete açılan Camii için İl Müftülüğü tarafından açılış töreni düzenlendi. Törene Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Yüksel Salman, daire müdürleri, dernek yöneticileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Program Kur'an Tilaveti ile başladı. Hemen ardından ise Bolu Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi Korosu tarafından ilahiler söylendi. Daha sonra protokol konuşmalarına geçildi. İlk konuşma Yeni Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kerim Gümrah tarafından yapıldı. Gümrah, Derneğimiz tarafından 30.09.2011 tarihinde temeli atılan ve bugün inşaatı tamamlanarak ibadete açılan Camimize bugüne kadar gerek maddi gerekse manevi yardımlarını esirgemeyen tüm halkımıza teşekkür eder saygılarımı sunarım” dedi.

Gümrah'tan sonra konuşan İl Müftüsü İzani Turan, Cenab-ı Hakk bizleri bu mübarek günde çok hayırlı bir vesile ile hayırlı bir müessese mabedin açılışı için bir araya getirdi, O'na sonsuz hamdüsenalar olsun. Rabbim sevdiği kulları güzel işlerle tavzif edermiş. Bizi burada toplanmakla Caminin açılışını yapmakla bizi görevlendirdiği için hamdüsenalar olsun” diye konuştu.

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Bizler bu camiinin temel atma programında da burada hazır bulunduk, o şerefi de yaşamıştık. Camiiler ülkelerin, toplumların tapusudur, kimliğidir. Neye ait olduğunun en önemli emareleridir. Bu noktadan da bakacak olursak ilimizde böyle güzel camilerin gerek dış mimarisiyle gerekse iç mimarisiyle çok istisna bir Camii oldu. Bu Camilerimizin inşaallah sayılarının artmasını temenni ediyoruz. Toplumumuzun manevi imarına katkı sağlamasını temenni ediyorum. Caminin yapımında emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Yeni Borazanlar Camii'nin açılışına katılmak için ilimize gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Yüksel Salman ‘Hep birlikte çok hayırlı bir hizmete şahit oluyoruz' diyerek başladığı konuşmasında, Ataullah İskenderi'ye atfedilen biz söz vardır. Diyor ki, ‘Allah katında derecenizi mevkiinizi ölçmek istiyorsanız, öğrenmek istiyorsanız, Allah'ın sizi nerelerden istihdam ettiğine bir bakın.' Dolayısıyla yaptığımız işler, amelimiz, meşguliyetimiz esasen bizim rabbimiz katındaki derecemizi yerimizi gösteren çok önemli bir gösterge. Dolayısıyla bu Camiye hizmet eden, bu Camii'nin inşasında imarında her bir karesinde her bir tuğlasında emeği olan kardeşlerimiz var onları tebrik etmek isterim” dedi.

Son olarak konuşma yapan Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Hayırlı bir iş için buradayız, hayırlı bir açılış yapacağız. Memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Camilerin dinimizdeki yeri belli. Ama bizim toplumumuzda ayrı bir yeri var. Camiler bizim bu coğrafyada mührümüz, milletimizin mührü. Varlığımızın nişanesi. Nereye gitmişsek biz önce camileri inşa etmişiz. İki hane kurduğumuzda üçüncü yapı camiidir. Çok önemli toplumsal fonksiyonu var. Mimarisiyle, çevresiyle ifa ettiği göreviyle gerçekten bizim olmazsa olmazımız. Ben bu camiyi mimarisiyle birlikte çok beğendim. Çünkü biz uzunca zamandır mimari özelliklere uzaktık. Ama şükürler olsun ki son yıllarda hem eski camilerimizin onarımlarında ciddi gayret sarf ediliyor. Diğer taraftan yeni camilerimizin de yapımında hem geleneksel mimarimiz kullanılıyor hem de günümüz şartlarına uygun mimari özellikler ekleniyor. Bu yeni camimiz çok güzel olmuş. Gezerken bir eksiğini söylemiştim o da engelli girişleri o da halledilecek. Bu camiye emek veren herkese teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Buradaki ibadetlerimizi de Allah inşallah kabul eder” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından dualar eşliğinde Yeni Borazanlar Camii'nin açılışı yapıldı. Cuma namazının ardından ise Camii önünde yemek ikramında bulunuldu.