Türkiye Muhtarlar Derneği Bolu Şube Başkanı Fikrat Özen'i seçimlerde gösterdiği galibiyetin ardından ziyaret eden CHP Milletvekili Özcan, Başkan Özen'e birlikte çalışma önerisini sundu.
CHP Milletvekili Tanju Özcan beraberindeki CHP Yönetimiyle birlikte çiçeği burnunda Başkan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Türkiye Muhtarlar Derneği Bolu Şube Başkanlığına seçilen Fikret Özen'e çalışmalarında başarılar dileyen Özcan, Özen'e her zaman yanlarında olduğunu da söyledi.
Özcan şöyle konuştu: Beyefendi insan olarak kamuoyunun tanıdığı işini layıkıyla yapan üstlendiği görevleri bugüne kadar tamamının üstesinden gelmiş bir insan olarak bu göreve yönetim kurulunuzla birlikte seçilmenizden dolayı bolu adına bir memnuiyet duyduk. Burada bütün muhtarlarımız bir demokrasi sınavı vermiş oldular. Gerçekten nefes nefese bir seçim yaşandı. Bu sefer muhtarlarımızın çoğunluğu sizden ve yönetiminizden yana teveccühte bulundu. Muhtarlar derneğine bugüne kadar hizmet etmiş olan eski başkanlarımıza ve yönetici arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bir kan değişimi oldu. Muhtarlarımızı köylerimizi mahallelerimizi ilgilendiren birçok sorunu kucağınızda bulmuş oldunuz. Zor bir görev. Ama ben başarılı olacağınızı düşünüyorum. Tabi muhtarlar demokrasinin mihenk taşı deriz hep. Gerçekten seçilmişler arasında en zor işi yapan muhtarlarımız. Seçim bölgesi ne kadar daralırsa bu işi yapmak bu kadar zor oluyor. Köyün veya mahallenin düğünü sizin düğününüz cenazesi sizin cenazeniz, sevinci de sizin sevinciniz oluyor. Seçme aynı zamanda komşunuz. Dışarıdan bakıldığında çok daha zor bir görev. Muhtarlar derneği de Bolu'nun en önemli sivil toplum örgütlerinden bir tanesi. Sizden şunu bekliyorum. Samimiyetle düşüncelerinizi bizlerle paylaşın. Kamuoyuyla paylaşın. Basınla paylaşın. Kendi adınıza doğru bildiğinizi ifade etmekten çekinmeyin. Bizlerle paslaşmaktan çekinmeyin. Ben muhtarlarımızla ilgili en kapsamlı yasa teklifini vermiştim. Diğer arkadaşlarımızın gayretleriyle muhtarların bir miktar özlük haklarında düzelme sağlandı. Ama yeterli olmadığını düşünüyoruz. Bununda mücadelesini hep birlikte vermeye devam edeceğiz. Muhtarlarımız kafalarında başka şeylerin kaygısı olmaksızın bu görevlerini icra ederlerse sonuçta vatandaşımız kazanacak. Sizin ve yönetiminizin de Bolu'nun sorunlarına hakim olduğunuzu biliyorum. İnşallah iktidarı ile muhalefeti ile el ele verip muhtarlarımızın, muhtarlarımızın görev ve sorumluluk içinde yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında da hep birlikte gayret göstereceğimiz bir dönem olmasını diliyorum.”
Başkan Özen'de yönetimini ve kendisini ziyaret eden Özcan ve heyetine teşekkür ederek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.