Boluspor'un olağanüstü kongresi yoğun katılımla yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimde kırmızı beyazlıların yeni başkanı Savaş Abak oldu. Kongreye Eski başkanlardan Abdullah Abat, Yılmaz Becikoğlu, Necdet Gören, Yener Bandakçıoğlu, Necip Çarıkçı, Bolu CHP Milletvekili Tanju Özcan, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz katıldı.
BOLUSPOR'DA OLAĞANÜSTÜ KONGRE YAPILDI
İlk olarak kulübün mali durum çizelgesi okunmaya başlandı. Kırmızı beyazlıların 4 milyon 900 Bin TL borcu olduğu açıklandı. Yönetim kurulu raporu ve Denetim Kurulu raporu oy birliği ile kabul edildi. Raporların kabul edilmesinin ardından tahmini bütçe okundu. Gelir ve gider tablosunda 13 Milyon olarak açıklandı. Oy çokluğu ile bütçe kabul edildi. Tek liste olduğundan yönetim kurulu ve denetim kurulu listesi açık oylama ile kabul edilecek. Yapılan Savaş Abak ve yönetim listesi oy birliği ile kabul edildi.
Kırmızı beyazlıların yeni başkanı dilek ve temenniler bölümünde söz alarak şunları söyledi:
“Bir yıl içersinde 2 kez kongre yaptığımız için üzgünüz. Birliktelikle aşılamayacak konu yoktur. Yaklaşık 30 kişilik genç bir yönetim ile yönetime talip olduk. Biz bu işe elimizi kolumuzu değil, başımızı koyduk. Şanlı Boluspor'u çaresiz bırakmak onurumuza dokundu. Bolumuzu ve Boluspor'u hak ettiği yere taşımak için elimizden geleni yapacağız. Bu günden sonra şeffaf ve objektif profesyonel bir yapı ile çalışacağız. Bize güvenin.”
Başkan Savaş abak'ın konuşması sonrasında ilk sözü Bolu belediye başkanı Aladdin Yılmaz aldı. Yılmaz şöyle konuştu: Bir kongreyi bu şekilde atlatmış olduk. 10 yıllık başkanlık sürecinde hemen hemen her kongrede benimle ilgili sürekli yazılar çıkmakta ve Boluspor'un benim yönettiğim yazıldı. Sürekli söylememe rağmen bugüne kadar hiç bir zaman böyle bir müdahalemiz olmadı. Ben dışarıdan destek veren bir Boluspor sevdalısının dışına hiç çıkmadım. Hiç bir başkan benim onların işine karıştığımı söyleyemez. Boluspor'un derdi ayakta kalabilecek bir yapıyı sürdürmesidir. Her takın olduğu gibi Boluspor'unda paraya ihtiyacı var. Geçen kongrede söylemiştim burada 150 kişi varsa katkısı ile sorunlar çözülebilirdi. İlk defa bu kongrede karışmak istedim. Başta Milletvekillerinde de katılacağı bir toplantı ile sorunun çözülmesi için çaba harcadım. Sayın Valimiz bu konuya sıcak bakmayarak kulüp başkanı ile görüştükten sonra bunu rafa kaldırdılar. Ben bunu şık karşılamadım. Yarın bir kongre daha yapmak sorunda kalabiliriz. Buna sebep olmamak için çözüm üretmek adına çaba harcadım. Bugüne kadar hiç bir başkanın yönetime karışmadım. Buna Necip Çarıkçı dahil. Bugüne kadar Boluspor'u yöneten tüm insanlar hem parasını hem vaktini harcamışlardır. Hiç bir yöneticinin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Şuanda Süper lig kavgası yapıyorsak geçmişten gelen çalışmalarla oldu. Proje üreten her yönetimin yanındayım. Bugüne kadar nasıl olduysam bundan sonrada yanlarındayım. Hem idari hem siyasi olarak birazda ha bazı konuların üstüne gidebilmiş olsaydık çok farklı olurdu. İlk defa kongreye müdahil oldum dedim. Çünkü başkan istifa etmişti bizim beceriksizliğimizi bu genç arkadaşlar kapatacaktır. Yeni yönetimi canı gönülden kutluyorum.”
Yılmaz'ın ardından CHP Bolu milletvekili Tanju Özcan konuşmasını yaparak şunları dile getirdi: Bugün gerçekten ben bu tabloyu görmekten mutlu oldum. Boluspor karamsar bir tablo çiziyordu. Mali bütçenin konuşulduğu gibi olmadığı ve daha az olması beni sevindirdi. Kendimin de bulunduğum yönetim kurulu dahil en güzel bir yönetimin kurulduğunu görmek beni mutlu etti. Her iş kolundan genç arkadaşlarımız var. A