AK Parti Milletvekili ve Milletvekili 1'inci Sıra Adayı Ali Ercoşkun, Bolu'da yeni adliye sarayı inşaatının başlatılması için bakanlık tarafından önümüzdeki günlerde ihale düzenleneceğini açıkladı. Ercoşkun, mevcut adliye binası arsasının ise, Kent Meydanı'na dahil edileceğini ve Bolu'nun bugünkü görünümünden daha büyük bir meydana kavuşacağını belirtti.

AK Parti Milletvekili ve Milletvekili 1'inci Sıra Adayı Ali Ercoşkun, İzzet Baysal Caddesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların Bolu'da hayata geçirilmesini istedikleri proje ve yatırımlar noktasındaki görüşlerini dinleyen Ercoşkun, ne zaman hayata geçirileceği noktasında akıllarda soru işaretleri bulunan yeni adliye binası projesine açıklık getirdi. Bolu'ya yeni adliye binası kazandırılması için yerelde ve Başkent'te gerçekleştirilen hazırlıkların artık tamamlandığını belirten Ercoşkun, proje için önümüzdeki günlerde ihale düzenlenme kararı alındığını açıkladı.

ADLİYE SARAYI, YAPILMASI PLANLANANDAN İKİ KAT DAHA BÜYÜK OLACAK

"Yeni adliye sarayı nerede inşa edilecek?" şeklindeki soruya Ercoşkun, şöyle yanıt verdi: "Hürriyet Caddesi'ndeki eski cezaevi arazisinde yapılması planlanan adliye sarayı, şehir merkezinde sıkışıklığa meydan vermemek, vatandaşımıza daha konforlu hizmet sağlayabilmek amacıyla mevcut Küçük Sanayi Sitesi yanı başında bulunan ve eskiden terminal olarak kullanılan arazide inşa edilmesinden yana karar kıldık. Yaptığımız bu tercihle daha ferah bir alanda, daha büyük boyutta bir adliye sarayına kavuşacağız. İnşallah Bolu yapılması planlananında üzerinde, iki kat büyüklükte bir adliye sarayına kavuşacak."

"GECİKMEDEN DOLAYI HALKIMIZDAN ÖZÜR DİLERİZ"

Bolu kamuoyunun uzunca bir süre gündeminde olan yeni adliye sarayı projesindeki gecikmenin nedenlerine de değinen Ercoşkun, "Adliye sarayının yapımı noktasındaki gecikmeden dolayı Bolulu vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Gecikmenin sebebi de yatırım için en uygun arazi arayışından kaynaklanmıştır" diye konuştu.

"MEVCUT ADLİYE BİNASI ARSASI KENT MEYDANI'NA DAHİL EDİLECEK VE MEYDAN DAHA DA BÜYÜYECEK!"

Kent Meydanı Projesi'nin Bolu Belediyesi'nin hayata geçirdiği önemli projelerden biri olduğunu ve yine Bolu Valiliği binası restorasyonunun da deprem sonrası AK Parti Hükümeti tarafından gerçekleştirilmiş önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Ercoşkun, yeni adliyenin yapımı sonrası mevcut adliye binası arsasının Kent Meydanı'na dahil edileceğini bildirdi.

Kent Meydanı'nın bugünkü görünümünden daha da büyütüleceğine dikkat çeken Ercoşkun, şöyle konuştu: "Mevcut adliye binasının bulunduğu arazinin ve bölgedeki askeri alanın Kent Meydanı'na katılmasıyla, Bolu olarak eşi ve benzeri görülmemiş büyüklükte bir Kent Meydanı'na kavuşacağız. Bolu halkının daha rahat nefes alabileceği ferah bir alan ortaya çıkaracağız.

BAKANLIK, BOLU ADLİYE SARAYI İÇİN İHALEYE HAZIRLANIYOR

Adalet bakanımızla yaptığım görüşmede, sayın bakanımız ihale tarihinin bir an önce karara bağlanması noktasında talimat verdi. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek ihale neticesinde çalışmalara başlanacak ve Bolu yeni adliye sarayına bir buçuk yıl içinde sahip olacak." Haber Merkezi