14-15 Mart'ta Türkiye'nin yıldız şefleri, hünerli ustaları, öğrenci aşçı adayları, otelcilik meslek liseleri, Kız teknik meslek liseleri ve Üniversitelerde yetişen aşçı adayları yaklaşık 250 şef, Bolu Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı, Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü, Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (AŞPAFED) ve Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği'nin (YEPAD) ortaklaşa organize ettiği 1.Ulusal Yemek Yarışması ve Aşçılık Şampiyonası'nda hünerlerini gösterdi. Gazelle Resort Otel'de düzenlenen gala gecesi ile dereceye giren aşçılara ödülleri verildi. Mengen Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü Ethem Can Sassin ve ekibi en iyi üniversite kategorisinde altın kupa alırken en iyi lise kategorisinde de Gerede Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Serhat karaman ve ekibi altın kupa almaya hak kazandı.
Aşçılar 1.Ulusal Yemek Yarışması ve Aşçılık Şampiyonası'nda buluştu. Bolu Belediyesi önünde özel olarak hazırlanan çadırlarda, 2 gün boyunca devam eden yarışmada 250 şef yarıştı. Bu yarışmanın en büyük özelliği ise engelli dernekleri ile işbirliği içinde gerçekleşmesi; engelli aşçılar yaptıkları yemeklerle altın madalya almaya hak kazandı. En iyi meslek lisesi ve en iyi üniversite yarışmalarında kapalı kutu içinden çıkan malzemeler ile ekip yarışması yapıldı. Gazelle Resort Otel'de düzenlenen gala gecesi ile de dereceye giren aşçılara ödülleri verildi. Mengen Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü Ethem Can Sassin ve ekibi en iyi üniversite kategorisinde altın kupa alırken en iyi lise kategorisinde de Gerede Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Serhat Karaman ve ekibi altın kupa almaya hak kazandı.
‘Biz birlikte Boluyuz'
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz,1.Ulusal Yemek Yarışması ve Aşçılık Şampiyonası'nın Bolu'nun tanıtımında çok önemli olduğuna dikkat çekerek; ”Aşçılık denince akla Türkiye'de Bolu gelirken Bolu'da ilk defa Yeniçağ Profesyonel Aşçılar Derneği sayesinde böyle bir organizasyonu yapma onuruna kavuştuk. Gittiğimiz bir çok yerde Bolulu aşçılar sayesinde çok güzel ağırlanıyoruz. Birçok yerdeki aşçılarımız alaylı ve şimdiki yetişen yeni nesil ise mektepli artık aşçılıkta hem alaylılarla hem de mekteplilerle temsil edileceğiz. Önümüzdeki dönemde bu yapıyı geleceğe sağlıklı bir şekilde taşımanın heyecanını hep birlikte yaşayacağız. Bolu bir Köroğlu'yla ünlü bunu uluslararası anlamda değerlendiriyoruz. Türk dünyasıyla köprüleri Köroğlu'yla kuracağız birde aşçılıkla ünlü Bolu'nun markalaşmasında bu iki önemli konuyu birlikte yürütmek durumundayız. Bizim bu konuda sizlerle beraber olduğumuzu çok açık yüreklilikle ifade ediyoruz. Önümüzdeki dönemde sizlerden gelen tekliflerle çok daha iyi noktalara götüreceğimizin inancı içindeyim. Türkiye'de aşçılarımız şeflerimiz çok önemli otellerde ve restoranlarda görev yapıyorlar. Aşçılarımızdan Bolu'nun ürettiklerini mutfaklarında değerlendirilmesi konusunda isteğimiz var ‘Biz birlikte Boluyuz' sloganın etrafında birleşerek geleceğe umutla bakacak günlerin gelmesi konusunda umudumu belirtiyor. Bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
“Bolu'da yemek sanata dönüşüyor”
Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş konuşmasında, Bolu'da yemek kültürünün sanata dönüştüğünü belirterek; Bolu'da yemek sanata dönüşüyor. Bolu'da bu güzel etkinlikte birlikte olmaktan ve bunun festival etkinliği olarak kutlanmasının bir başlangıcı olarak düşündüğüm ve Bolu'nun plakası olan 14'le başlayan günden itibaren başlayan devam eden etkinliklerin finali çerçevesinde birlikte olmaktan çok mutluyum. Bu ekinliğe emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.