Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ömür Gedik, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın çevre duyarlılığını köşesine taşıdı. Ömür Gedik köşesinde, Başkan Yılmaz ile ilgili, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz doğaya, yeşile, çevreye son derece duyarlı bir başkan” ifadelerini kullandı.
Hürriyet Gazetesi'ndeki köşesinde Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın çevre duyarlılığını öven Ömür Gedik, Başkan Yılmaz'ın doğaya, yeşile ve çevreye son derece duyarlı bir belediye başkanı olduğunu belirtti. Ömür Gedik köşesinde şu ifadelere yer verdi: Çöp deyip geçmeyin. Kızım Tayga bu yıl üniversite sınavına hazırlanıyor. Evin her yeri ders kitabı ve test kâğıdı dolu. Geçen gün bir sürü test kâğıdı elinde ‘Ben bunları kâğıtların dönüştürüldüğü çöpe atmak istiyorum, yazık bu kadar ağaca.' deyince hem sevindim hem de üzüldüm. Tayga'nın bu kadar duyarlı ve çevre dostu olması çok mutlu etti beni. Diğer yanda evde tek bir çöp kutumuz olduğu için üzüldüm. Neyse ki Üsküdar Amerikan Lisesi'nde çöpler ayrılıyormuş, kâğıtları dönüştürüleceği çöpe atmak için ertesi gün okula götürdü. Avrupa'da evlerde atıklar ayrılıyor, biz ise halen yayayız. Bu sorunu çözen illerimiz yok değil ama. Türkiye'de kişi başına düşen gelirin en yüksek olan ili Bolu bunlardan biri mesela. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz doğaya, yeşile, çevreye son derece duyarlı. Şehrin sıkıştırmalı çöp toplama kamyonları bile doğalgazla çalışıyor. Toprağı şehir yapanın yollar, köprüler, çok katlı binalar inşa edenler değil, çevreye, yeşile saygılı insanlar olduğunu anlayanların çoğalması dileğiyle."
ULUSAL GAZETELERİN İLGİSİ SÜRÜYOR
Öte yandan, Ömür Gedik'in de köşesinde bahsettiği, çöplerin kaynağında ayrıştırılması konusu ile ilgili Bolu Belediyesi'nin uygulamalarına, yaptığı bir haber ile sayfasında yer veren Zaman Gazetesi de çöplerin kaynağında ayrıştırılmasına aykırı davrananlara Bolu Belediyesi Encümen'i tarafından cezai işlem uygulanacağının altını çizdi. Haberde şu ifadelere yer verdi:
“Bolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, geri dönüşüm ve evsel atıkların kaynağında ayrı toplanması amacıyla plastik konteyner uygulamasına geçildikten sonra bazı vatandaşların bu uygulamaya aykırı davrandığı tespit edildi. Bunun üzerine mavi konteynerlere geri dönüşümü mümkün olan atıklarını, yeşil konteynerlere de evsel atıklarını atmayan vatandaşların, tespit edildikten sonra Belediye Encümen'ine gönderilmesi ve verilen karar doğrultusunda gereken cezai işlemin uygulanması kararlaştırıldı.”
“Belediye'den sokak köpeklerine şefkat eli”
Ayrıca Bolu Belediyesi'nin, sokak hayvanlarına karşı duyarlılığı da ulusal gazetelerin gündemlerinde yer buluyor. Türkiye ve Yeni Şafak gazetelerinde çıkan ‘Sokak köpeklerine şefkat eli' ve ‘Bolu Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkıyor' başlıklı haberlerde, Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından 2012 yılında 800 başıboş hayvana kucak açıldığını ve 350 köpeğin de tedavilerinin gerçekleştirildiği belirtildi. Ulusal gazetelerin sayfalarında yer bulan haberlerde ise şu ifadelere yer verildi: Sokaklardan yakalanıp barınağa getirilen köpeklere çeşitli tedaviler uygulandığını belirten Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, bu kapsamda 2012 yılı boyunca barınağa getirilen 500 hayvanın kısırlaştırıldığını, 2 bin 106 hayvana da aşılama yapıldığını kaydetti. Yine 350 adet köpeğe veteriner hekim tarafından çeşitli tedavilerin uygulandığını anlatan yetkililer, halen barınakta 510 yetişkin köpek bulunduğunu açıkladı.”