Kamu çalışanlarının ellerinden alınan haklarının geri verilmesi için İstanbul'dan Ankara'ya yürüme eylemi gerçekleştiren Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Gerede'de çiçeklerle karşılandı.
Yazgan, haklı oldukları bir mücadele içinde olduklarını, sonuç alana kadar eylemlilik sürecinin devam edeceğini vurguladı.
Kamu çalışanlarının ellerinden alınan haklarının geri verilmesi için İstanbul'dan Ankara'ya yürüme eylemi gerçekleştiren Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Gerede'ye ulaştı. Bu anlamlı yürüyüş ile birlikte Gerede'ye ulaşan Yusuf Yazgan, Büro Memur-Sen Gerede Temsilcisi Yakup Cankaloğlu tarafından çiçeklerle karşılandı.
Geceyi Esentepe Otel'de geçiren Yusuf Yazgan, yürüme eylemi sonrası olumlu gelişmeler yaşandığını söyledi. Kamu çalışanlarının fazla mesai ücretlerinin ödenmemesinin kabul edilemez bir durum olduğunu belirten Yazgan, Devlet hem çalıştırıyor, hem mesaisini ödemiyor. Kamu görevlileri fazla mesai yaptığı halde, yasal olarak izin verilen fazla mesai kapsamında görülüp, hakları verilmeyebiliyor” dedi.
Bazı meslek gruplarında fazla mesainin, ücreti ödense bile kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyleyen Yazgan, dinlenmeyi gerektiren bu alanlarda ek istihdamda bulunulması gerektiğini kaydetti.
MÜCADELE SÜRECEK
Taleplerin yürüyüş esnasında bir kez daha Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e taşındığını dile getiren Yazgan, yalan ilk görüşme sonrası ilgili bürokratlara Bakan Çelik tarafından ortak çalışma yapılması talimatı verildiğini hatırlattı. Daha sonraki süreçte anlaşılan konular olduğunu söyleyen Yazgan, diğer konularda çalışmaların sürdüğünü, bütün kazanımları elde edene kadar mücadelenin süreceğini kaydetti.
Haklı oldukları bir mücadele içinde olduklarını, sonuç alana kadar eylemlilik sürecinin devam edeceğini vurgulayan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Cumartesi günü (yarın) Ankara'da olmayı hedeflediğini, basın açıklamasını da aynı gün yapacaklarını kaydetti.