Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz tatili boyunca ‘Kur'an-ı Kerim ve meali, ibadet, ahlak ve dini bilgilerin verileceği yaz Kur'an kurslarının açılışı, Merkez Bölge Yatılı Kur'an Kursu ve Sandallar Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda düzenlenen programlarla yapıldı. Kurslar 23 Haziran'da başladı, 24 Ağustos'ta sona erecek.
“Camiye Koşalım, Kur'an'la Buluşalım”
Yaz Kur'an Kurslarının açılışına İl Müftüsü İzani Turan, Müftü Yardımcıları, Müftülük çalışanları, Kurs yöneticileri, Kurs öğrencileri ve veliler katıldı. ‘Camiye koşalım, Kur'an'la buluşalım' temasıyla başlayan ve hafta içi her gün, her yaştan öğrencinin katılabileceği kursların açılışı 2 ayrı törenle yapıldı.
İlk açılış töreni Bolu Müftülüğü Merkez Bölge Yatılı Kur'an Kursu'nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, kurs öğrencilerinden Muhammed Dicleli'nin Kur'an Tilavetiyle devam etti. Hemen ardından Kurs Yöneticisi Halil Ulutürk yaz kursları hakkında bilgiler verdi. Ulutürk; 2014 eğitim-öğretim yılı yaz eğitim-öğretim yılı 23 Haziran'da başlayıp, 22 Ağustos'ta sona erecek. 2 aylık Yaz eğitim-öğretimimizin Bolumuz için Kur'an Kursumuz için ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla'dan niyaz ederim. Yaz döneminde Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu yılki sloganı ‘Camiye koşalım, Kur'an'la buluşalım' sloganıyla sizlerde Kur'an ile buluşmak üzere bu mirasa sahip çıkmak üzere kursumuzu tercih ettiniz. Kur'an-ı öğrenmeyi okumayı tercih ettiniz. Sizleri bu hususta tebrik ediyorum. 2014 yaz eğitim ve öğretimimizin bizler için, ülkemiz için, Bolumuz için hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum” dedi.
Daha sonra Kurs öğrencilerinden Furkan Yerlikaya şiir okudu. Programa katılan İl Müftüsü İzani Turan yaptığı konuşmasında; Çok kıymetli hocalarım, arkadaşlarım, meslektaşlarım var burada. Ama bugünün kahramanı olan asıl başrol oyuncularımız yavrularımız burada. Öncelikle kurumsuza hoş geldiniz. Siz buranın misafiri değilsiniz. Buranın ev sahibisiniz. Kendinizi mutlaka çok rahat hissedin. Zaten rahat hissedeceğiniz için yaz tatilinde gezeyim tozayım demeden tatille beraber, dinimi, Kur'an-ı'mı öğreneyim diye babalarınızın annelerinizin güzel iradesi ile buradasınız. Sizler bu işin gönüllülerisiniz. Camiye koşacaksınız, Kur'an'la buluşacaksınız. Siz Kur'an Kursu'na koştunuz ve Kur'an'la buluştunuz. Kıymetli yavrularımız Peygamberimiz (S.A.V.) bizim için, hepimiz için buyuruyor ki;‘Kur'an-ı öğrenen ve öğretenler sizin en hayırlınızdır' yani Ümmet-i Muhammed'in en hayırlısı Kur'an-ı öğrenenler ve öğretenler. Yani siz toplumun, Ümmet-i Muhammed'in en hayırlısı olmak için buraya geldiniz. Bu aynı zamanda anneleriniz, babalarınız adına da çok mutluluk verici çok sevindirici bir durum. Şimdi onlar sizinle o kadar çok mutlu oluyorlar ki benim yavrum Kur'an Kursu'na gidiyor ve Kur'an-ı öğrenecek. Yarın bana şefaatçi olacak. Dolayısıyla bende ona dini vecibemi yerine getirmiş olmanın bahtiyarlığını yaşayacağım. Bir mesuliyetten bir vebalden kurtulacağım. Kur'an Kurslarının Yaz Kur'an Kurslarının mutabakat zemini oldukça geniştir” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından Müftü Yardımcısı Nusret Dede tarafından dua yapıldı. Programın bitiminde de kurs öğrencilerine dondurma ikram edildi.
İkinci açılış programı ise Sandallar Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program açılış konuşmalarıyla devam etti. Kurs öğrencileri tarafından Kur'an Tilaveti yapıldı, ilahiler söylendi, şiirler okundu. Programa müftülük personelinin yanı sıra kurs ö