Kar yağışının gelmesiyle birlikte mahsur kalma haberleri de arka arkaya gelmeye başladı. Düzce'nin Gölyaka ilçesi Kardüz Yaylası'na piknik için çıkan 7 kişi aşırı kar yağışı nedeni ile yaylada mahsur kaldı. Şahıslar uzun uğraşlar sonucunda bulundukları yerden kurtarıldılar.

Edinilen bilgilere göre, Gölyaka ilçesinde bulunan ve ilçe merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Kardüz Yaylasına piknik yapmak için çıkan 7 kişi aşırı kar yağışı nedeni ile yaylanın zirvesinde mahsur kaldılar. Yaylada mahsur kalanlar Gölyaka İlçe Jandarma Komutanlığı'na haber verince ekipler harekete geçti. Gölyaka İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yönlendirilmesi üzerine ilk olarak bölgeye yakın bir noktadan araçları kurtarmak için traktör gönderildi. Bununla birlikte Jandarma, Düzce Arama ve Kurtarma Derneği (DAKE) ve Düzce İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nin (UMKE) koordinasyonu ile şahıslara ulaşıldı.

Yaklaşık 5 saat süren kurtarma çalışması sonucunda şahıslar Yanık Köyü mevkiine kadar indiler. Burada UMKE ekipleri şahısları sağlık kontrolünden geçirdiler. Sağlık kontrolü yapılan ve herhangi bir sorunları olmadığı anlaşılan şahıslar Gölyaka İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadelerinin alınmasının ardından evlerinin yolunu tuttular. Özgür Bolu