Dün gece Abant Tabiat Parkı ile Kaynaşlı sınırında bulunan Yeniyurt yaylasında çıkan yangında dört ev ve ahır yanarak kül olurken, aynı evlerin dört yıl önce de yandığı ortaya çıktı. Jandarma kundaklama ihtimali üzerinde duruyor. Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan olay yerine giderek incelemelerde bulundu.

Abant Tabiat Parkı yolu üzerinde bulunan Yeniyurt yaylasında dün akşam saatlerinde yangın çıktı. Alevlerin yükseldiği yaylada Sabri Ayvaz, Cemalettin Ayvaz, Mustafa Ayvaz ve Zeynel Kazan'a ait 4 ev ve 4 ahır kül oldu. Gece yarısı çalışmalarını sonlandıran itfaiye ekipleri, sabaha kadar yaylada bekledi. Sabah saatlerinde Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Yaylada vatandaşlarla görüşen Ağcan, itfaiye ekiplerinin çalışmasını izledi. Evini yangından son anda kurtaran Fazıl Türkmen, Bize yayladaki arkadaşlar haber verdi. Geldiğimizde zaten evler yanmıştı. İtfaiye son anda bizim evi kurtardı, diğer itfaiye başka arkadaşın evini kurtardı. Yangın neden çıktı bilmiyoruz” dedi.

KUNDAKLAMA İHTİMALİ…

Yangının ardından üzücü detay ortaya çıktı. Birbirlerine akraba olan Sabri Ayvaz, Cemalettin Ayvaz ve Mustafa Ayvaz'ın aynı bölgedeki evlerinin 2010 yılında yine yandığı, dün akşam çıkan yangında ise 4 yıl önceki yangından sonra yaptıkları evlerin yeniden yandığı öğrenildi. Aileler kundaklama şüphesi üzerine yoğunlaştı.