Bolu Orman Bölge Müdürlüğü sınırları dâhilinde, Düzce İl'inde Gölyaka ve Düzce Orman İşletme Müdürlükleri sorumluluk alanlarındaki Devlet Orman Alanı içinde kalan yayla alanlarındaki bina ve tesislerin kullanıcılarına kiralama işlemi bitmek üzere.

Düzce Orman İşletme Müdürlüğü Çaşırcık, Sırık, Kuşyuvası, yaylalarında toplam 45 adet kullanıcıya Yayla Evleri kiralama işlemi bitirildi.

Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğü Sınırları dâhilinde kalan Unluk, Pürenli, Kızık, Balıklı, Hıra, Hamamüstü, Ermenioba, Derebalık, Çakırhasan, Beygiroba, Balkaya, Kardüz yaylalarında; Devlet Ormanlarındaki Yayla Alanlarının Tespiti ve İdaresi Hakkındaki Yönetmelik” kapsamında bulunan toplam 440 adet bina ve tesisin 2886 sayılı Devlet İhale kanununun 51g maddesi uyarınca ilana çıkılarak kullanıcılarına 10 yıllığına kiralama işlemi yapılıyor.

Yayla evlerini kullanan vatandaşların kiralama için yoğun taleplerinin olduğunu ve bugüne kadar toplam 279 adet yayla evinin kiralama işleminin yapıldığını belirten Gölyaka Orman İşletme Müdürü Mevlüt Arslan, yayla evlerinin kiralama işlemlerinin 21 Ağustos 2015 tarihine kadar tamamlanacağını belirtti.

Yayla evlerinin kullanıcılarına kiralanması ile bu güne dek kaçak olan bu binaların hem tamirat ve tadilatları yapılmak suretiyle yaylacılık kültürünün belli bir disiplin ile yürümesi sağlanacak, hem vatandaşlarca elektrik, su ve telefon bağlatılma gibi işlemlerin yasal olarak artık yapılabilir hale gelecek.

Bu güne dek hem Devlet İdaresini ve hem de vatandaşı sıkıntıya sokan sosyal bir problem de böylelikle giderilmiş olacak.