TRT'nin bu yıl 11'incisini düzenlediği Popüler Çocuk Şarkıları Yarışması”nda söz, müzik ve düzenlemesi Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Durak'a ait olan Çiki Bum” adlı şarkı, yarı finale kalan 18 şarkıdan biri oldu. İnternet ortamında yapılan oylamaya http://www.trt.net.tr/populercocuksarkilariyarismasi/Anket.aspx adresinden katılabilirsiniz.
08-09 Kasım 2012 tarihlerinde yapılan eleme kurulu toplantısında 97 şarkı arasından 18'i yarı finale katılmaya hak kazandı. AİBÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Durak'ın Çiki Bum” adlı çocuk şarkısı da yarı finale kalan 18 şarkı arasında yer almayı başardı. TRT Çocuk Koroları tarafından seslendirilecek 18 şarkı, Mart ayında yapılacak yarı finalde yarışacak.
Finale kalacak şarkıları belirlemek için, 15 Şubat-31 Mart tarihleri arasında www.trt.net.tr ve www.trt.net.tr/trtcocuk adreslerinden oy kullanılabilecek. Yarı final ise TRT Çocuk web üzerinden canlı izlenebilecek. Finale kalacak en fazla 10 şarkı Haziran'da TRT Çocuk kanalından televizyon programı olarak canlı yayınlanacak
Bu yıl 11'incisi gerçekleştirilen ve şu ana kadar 101 şarkının repertuara kazandırıldığı yarışmanın, yarı final ve finalinde yarışan şarkılar TRT Çocuk Koroları tarafından seslendiriliyor.