TSO Başkanı Türker Ateş, Valilik ve TSO'nun hazırladığı iki projeyle turizm alanında 2. Bölgede görünen Bolu'nun 5. Bölgede görünerek teşvik alabileceğini söyledi.
TSO Başkanı Türker Ateş Bolu adına umut verici söylemlerde bulundu. Hazırlanan iki projeyle teşvik konusunda Bolu'nun 2. Bölgeden 5. Bölgeye geçerek yüzünün gülebileceğini söyleyen Ateş, böyle turizm alanında teşvik de alınabileceğini belirtti.
Bolu turizminin geliştirilmesi için yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Bolu TSO Başkanı Türker Ateş, Dinamiklerimizden çeşitli sektörler var ama en önemlisi hizmet sektörü. Hizmet sektörleri Bolu'da yüzde 45'lerde. Bu hakikaten yüzde 45 olması gelişmiş bir ile yansıması yanlış. Biz bu değeri yükseltmeye çalışıyoruz ki ilin ekonomilerine yansımaları büyük olsun. Tabi hizmet sektörü deyince içinde turizm gelir. Turizme bakınca Bolu turizm alanında potansiyel. En önemli potansiyellerden. Turizmi geliştirebilmek adına ticaretin başında olan kurum olarak çeşitli çalıştaylarımız desteklerimiz oluyor. Şuan Mali Destek Programı MARKA'nın var. 8 milyon TL yüzde 50 hibesi olan. Firmalarımız bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Katılımın artması için MARKA ile birlikte çalışıyoruz. Yüzde 50 hibe çok önemli bir rakam” dedi.
Turizmle ilgili iki büyük proje yürüttüklerini belirten Ateş, Mali Destek Programlarında bu sene 2 projemiz turizm ile ilgili. Valiliğin ve TSO'nun hazırladığı. Valilik tarafından hazırlanan proje termal bölgenin turizm alanı ilan edilmesi adına çok önemli. Kartalkaya'nın turizm bölgesi lan edilmesi adına çok önemli. Dosya hazırlanması gerekiyor bunlar için. Dosya için Mali Destek Programından kaynak alındı. Bu program hazırlandı dosya hazırlandı. Bakanlıklarla iletişime geçilecek. Bu çok önemli milletvekillerimizle birlikte oda olarak takipçisi olacağız. Neden önemli? Biz şuanda teşvikte 2. Bölge olarak gözüküyoruz. Eğer turizm sektöründe bir alan ilan edilirse 5. Bölge olacağız. Dolayısıyla biz buradan bu alanda yatırım yapanlar istifadeler sağlayacak. Alamadığımız turizm teşvikinin alınmasına neden olacak” ifadelerini kullandı.
Yatırımcıya rehber olması için bir hazırlık içerisinde olduklarınında altını çizen Başkan Türker, Mali Desek Programında doğrudan faaliyeti desteklemeden TSO olarak bir kaynak aldık. Proje yaptık. Turizm yatırımlarını ve desteklerini bekliyor diye bir proje hazırlatıyoruz. Envanter çıkartıyoruz. Yatırımcılara verebileceğimiz bir dosya bu. Yani bir yatırımcı Bolu'ya geldiğinde hiç tanımıyorsa bu kaynaktan faydalanarak yüzde 90 bilgilendirilmiş olacak. Bu sektörde kendisine artı ve eksileri gösteren bir kaynak olacak bu kitapçık. Dolayısıyla turizm yatırımcılarının önü açılacak. Çalışmamız belli yere geldi. Projenin ihalesini verdik. Firma belli. 2 aylık süre içinde bitmiş olacak. Web sayfasında da yayınlayacağız. Yatırımcımız Bolu'ya geldiği zaman turizm alanında yatırım yapacaksa termal bölgede yatırım yapacaksa o kaynaktan yararlanarak kendisinin beklentilerini karşılayıp karşılamadığını görecektir” diye konuştu.