Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında ekonomik yatırımlar 10. Etapta hibe sözleşmesi imzalayacak olan yatırımcılara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bakanlık tarafından yayınlanan uygulama rehberine göre yapılması gereken işlemler hakkında, İl Müdürlüğü toplantı salonunda 06 Ağustos 2015 perşembe günü saat 14.00 de eğitim düzenlendi.

Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Hasan Şen toplantının başında, İlimizde 10.etapta 49 adet proje Bakanlığımıza gönderilmiş ve tamamı kabul edilmiştir. Bu etapta 53.422.293 TL'lik proje toplam maliyetinin %50'si için proje sahipleri ile sözleşme imzalanacaktır. 10. Etaptaki 49 projenin 47'si kanatlı, 1'i Besi Sığırcılığı, 1'i de Süt ürünleri değerlendirme projesi” olduğu bilgilerini verdi ve daha sonra Projelerin 1 Aralık 2015 tarihine kadar tamamlanmaları gerektiğini ve yatırımcılarımızın biran evvel işlemlerini tamamlayarak, sözleşme yapmaları konusunda acele etmelerini hatırlattı. Hibe sözleşmesinden önce yatırımcılardan istenen belge ve işlemlerin ulusal mevzuatın amir hükümleri olduğunu, devletin herhangi bir hibesinden yararlanmasalar dahi, almaları gereken izin veya ruhsatlar olduğunu ifade etmiştir. ” Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube personeli Tekniker Oğuz Şen sözleşme ve genel aşamalar hakkında yaptığı sunumla ayrıntılı bilgiler verdi. Yatırımcılardan gelen soru cevap bölümünden sonra toplantı sona erdi. Haber Merkezi