Yaşlılar Haftası ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Yılmaz, bir ülkenin değerinin yaşlılara verdiği değerle doğru orantılı olduğunu ifade ederek, Sosyal belediyecilik anlayışının en önemli gereği de yaşlılara gösterilen özen ve saygıdır” dedi.
Bolu Belediyesi olarak bu konuda tüm dünya için örnek oluşturacak çalışmalar içinde olduklarını belirten Yılmaz, Yaşlılar Köyü'nün bunlardan biri olduğunu söyledi.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Yaşlılar Haftası (18-24 Mart)nedeniyle yaptığı açıklamada, Yaşlılarımıza sahip çıkmak onurumuza sahip çıkmaktır” dedi. Bir ülkenin değerinin yaşlılara verdiği değerle doğru orantılı olduğunu belirten Yılmaz, sosyal belediyecilik anlayışının en önemli gereğinin yaşlılara gösterilen özen ve saygı olduğunu söyledi.
Bolu Belediyesi olarak yaşlılarımızla ilgili dünyaya örnek oluşturacak çalışmalar içinde olduklarını, Yaşlılar Köyü Projesi'nin bunlardan biri olduğunu ifade eden Yılmaz, her projelerinde yaşlıları düşünerek adım attıklarını bildirdi.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın Yaşlılar Haftası nedeniyle yaptığı açıklama şöyle: Bir ülkenin değeri yaşlılarına verdiği değerle doğru orantılıdır. Çünkü yaşlılarımız bizim onurumuzdur. Şanslıyız ki, tarihimiz, yaşlılara saygı kültürüyle bezelidir. Günümüzde de bu saygıdan asla vazgeçmememizin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bunun en önemli göstergesi ise yaşlılarımızı sadece yılın bir haftasında değil, her gününde hatırlamak ve onlara sahip çıkmaktır.
Şunu bilmeliyiz ki, yaşlılık, insan ömrünün ikinci baharının adıdır. Önemli olan yaşlılarımıza ikinci baharlarını doya doya yaşayacağı imkanları ve rahatlıkları sunabilmektir. Kaldı ki sosyal belediyecilik anlayışının en önemli gereği de yaşlılara gösterilen özen ve saygıdır. Yaşadıkları illerin, ilçelerin, köyleri onların rahatlarına ve sağlıklarına hizmet edecek şekilde düzenlemek, bütün belediyelerin en önemli görevidir.
Bolu Belediyesi olarak, her projemizde yaşlıları düşünerek adım atıyoruz ve bundan gurur duyuyoruz. Bu anlayışla, dünyaya örnek oluşturacak çalışmalar içindeyiz. Uluslar arası Yaşlılar Köyü Projemiz de bunlardan biridir. Yaşlılarımız için sağlık kuruluşlarının, sosyal tesislerinin olacağı bir yapı içerisinde, insanlarımızın yaşlılık yıllarını huzur içerisinde geçirebilecekleri bir sistem kuracağız.
Bu vesileyle, tüm yaşlılarımızın bu özel haftalarını kutluyor ve ellerinden bir kere daha saygıyla öpüyoruz.”