İzzet Baysal Vakıf Huzurevi sakinlerine ve çalışanlarına yangın eğitimi verildi.
Eğitimde Yangın çıkış nedenleri, alınacak önlemler, Yangın meydana geldikten sonra yapılacak olanlar ve davranış şekilleri AFAD Müdürlüğü Elektrik Teknikeri Ayhan Yıldız tarafından anlatıldı.
AFAD Müdürlüğü Arama Kurtarma Teknisyenleri Suat Acarlı ve Levent Ünal ise olası bir yangın sonrası huzurevi çalışanlarının yaşlılarımıza nasıl yardımcı olabileceğini anlatarak taşıma ve tahliye şekillerini gösterdi.
Eğitim çalışması Huzurevi bahçesinde gerçekleşen yangın söndürme tatbikatı ile tamamlandı.
Tatbikatta Huzurevi Müdürü Talat Orbay Oflaz, huzurevi çalışanları ve yaşlılar yangın tüpüyle söndürme çalışması yaptı.
İzzet Baysal Vakıf Huzurevi Müdürü Talat Orbay Oflaz Yaşlılarımızın kadrini kıymetini bilmemiz lazım. Bir insanın bir insana emanet edilmesi ve emanete sahip çıkmak çok önemli. Onları rahat ettirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Yalnız olmadıklarını hissetmeleri bizleri de mutlu ediyor. Ziyaretçileri çok seviyorlar. İnsanlar gelince çok mutlu oluyorlar. Onlara her konuda sahip çıkmamız gerektiğinin bilincindeyiz bu nedenle hem çalışanlarımızın hem de sakinlerimizin bu eğitimi almaları büyük önem taşıyor. Sizlere de bu konudaki destekleriniz için teşekkür ederiz” dedi.
AFAD İl Müdürü Hasan Erdoğan yaşlılarla tek tek ilgilendi ve Kurumumuz eğitime çok önem veriyor. Afetler yaş, mekan ayırt etmiyor. Her yaştan her kesimden vatandaşımızın bu eğitimleri alması gerekli. Aslında onlar hepimizden deneyimli görmüş geçirmiş insanlar. Bizlerin de onların deneyimlerine ihtiyaçları var. Onların rahat bir hayat yaşaması bizim görevimiz. Olası afetlerden etkilenmesinler diye bugün buradayız. Bu konudaki hassasiyeti için de Huzurevi Müdürümüze ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.