18-24 Mart 2013 yaşlılar haftası münasebetiyle Belediye Başkanı Ömer Baygın, Belediye Meclis Üyesi Mehtap Demirses Burku ve Gerede Kent Konseyi Kadın Meclis üyeleri Esentepe Huzurevi sakinlerini ziyaret ettiler.
Huzurevindeki yaşlılara hediye paketi takdim eden Belediye Başkanımız Ömer Baygın yaşlılarla tek tek sohbet ederek onlara sahip çıkılması gerektiğini, onların sevgiye ve şefkate ihtiyacı olduklarını hatırlattı. Huzurevi sakinleri bu ziyaretle olukça mutlu olduklarını ifade ettiler.
Bu tür ziyaretlerle Huzurevindeki büyüklerimize moral vermek istediklerini belirten Belediye Başkanı Ömer Baygın, Er yada geç bizlerde yaşlanacağız. Yetişkinler ve gelecek nesillerin teminatı olan küçüklerin sadece böyle anlamlı günlerde değil, fırsat bulduğu her an yaşlıları ziyaret etmesi gerekir onlarla vakit geçirmek, az da olsa sohbetlerine katılmak, hem bizlere huzur verir hem de onları mutlu eder. Unutulmamalıdır ki her insan eninde sonunda yaşlanacaktır” dedi.
Huzurevi sakinlerine bir eksiklerinin olup olmadığını da soran heyet, yaklaşık 1 saatlik ziyaretin ardından huzurevinden ayrıldılar.