Engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye temin etmek için başlatılan kampanyaya 1 milyon mavi kapak toplayarak büyük katkı sağlayan 4 yaşındaki anasınıfı öğrencisi Su Naz Şişman, Vali İbrahim Özçimen'i ziyaret etti. Vali Özçimen Su Naz Şimman'ı öperek Engelli vatandaşlarımızı 4 yaşında iken düşünmen, senin gönlünün güzelliğinden kaynaklanıyor” dedi.
Engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye temin etmek için başlatılan kampanyaya 1 milyon mavi kapak toplayarak büyük katkı sağlayan 4 yaşındaki anasınıfı öğrencisi Su Naz Şişman, Babası Emrah Şişman ve Babannesi Nebile Şişman ile birlikte Vali İbrahim Özçimen'i makamında ziyaret etti.
Türkiye genelinde başlatılan mavi kapak toplama kampanyasına katılan ve Bolu'da yaşayan 4 yaşındaki anasınıfı öğrencisi Su Naz Şişman, Annesi Funda Şişman ve Babası Emrah Şişman'la sokakta gezerken engelli bir vatandaş görmesi ve engelli vatandaşa üzüldüğünü söylemesi ile kampanyaya başladı.
Akşam okul çıkışında Su Naz, eline bir poşet alarak caddeler ve sokaklarda mavi kapak toplamaya başladı. Dükkanların yanında bulunan plastik su şişelerine bırakılan kapakları poşetine boşaltan 4 yaşındaki Su Naz Şişman, her gün ziyaret ettiği esnafın dükkanlarına giderek mavi kapakları poşete doldurdu.
Kızının bir milyon mavi kapak toplayarak 6 adet tekerlekli sandalye aldığını belirten Emrah Şişman, 6 adet tekerlekli sandalye aldık. Sandalyeler cuma günü elimize ulaşacak ve bizlerde onları sahiplerine ulaştıracağız” dedi.
Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Vali Özçimen, Su Naz'ı öperek "Engelli vatandaşlarımızı 4 yaşında iken düşünmen senin gönlünün güzelliğinden kaynaklanıyor. Çocuklarımızın içleri pırıl pırıl, ter temiz. Onlara sevgi ve şevkat göstererek onların yüreklerinin güzelliklerini geliştirip, ileri yaşlara taşımalarını sağlamak bizlerin görevidir. İnsanlar ne kadar güzel olursa dünya da o kadar güzel olur. Çok güzel bir iş başarmışsın. Seni tebrik ediyorum" dedi.
Ziyaret sonrası Vali İbrahim Özçimen, Küçük Su Naz Şişman'a ziyaret anısına çeşitli hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdiler.
7 yaşındaki Ömer 5 bin mavi kapak topladı
7 Yaşındaki ilkokul öğrencisi Ömer, engelliler için 5 binin üzerinde kapak toplayarak belediyeye teslim etti. Bolu Belediyesi'nin Dünya Engelliler ve Dostları Gelişim Derneği ile yürüttüğü Tane tane kapak topluyoruz, tüm engelleri kaldırıyoruz” kampanyasına destek veren ve topladığı mavi kapakları Bolu Belediyesi yetkililerine teslim eden Ömer Asaf Araçlı'ya Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
Allah böyle duyarlı çocuklarımızın sayısını artırsın”
Ailesi nezaretinde Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı ziyaret eden küçük Ömer'i Belediye Meclis Salonu'nda ağırlayan Başkan Yılmaz, kapak toplama kampanyasına destek veren Ömer Asaf ve onu yetiştiren ailesini kutladı. Yılmaz, Geleceğimiz olan çocuklara çok güveniyoruz. Eğitimcilerimiz ve aileleri tarafından çocuklarımız doğru bir şekilde yönlendirildiklerinde çok muazzam işler başarabiliyorlar. Minik yavrumuz Bolu'da bir inanılmazı gerçekleştirmiştir. İnşallah bu duyarlı davranışı diğer çocuklarımıza da örnek olur. Bu çocuklarımızın iyi niyetleri çerçevesinde Türkiye'nin gelecekte çok iyi noktalara geleceğine inanıyorum. Engelli insanlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında kapak toplayarak destek vermek istemesi çok ulvi bir davranış. Bizlerin de Türkiye olarak düzgün yetişen çocuklara ve onları en iyi bir şekilde yetiştirecek olan ailelere ve eğitimcilere ihtiyacımız var. Allah böyle çocuklarımızın sayısını artırsın ve bahtını açık etsin” dedi.