Bolu'da yaşayan 7 yaşındaki Ömer Asaf Araçlı, büyüklerinden çikolata yerine mavi kapak isteyerek, engelliler için 5 bin 500 mavi kapak topladı.
Anne ve babasının desteğiyle akrabalarından çikolata yerine mavi kapak isteyen ilköğretim okulu 1. sınıf öğrencisi Araçlı, 2 yılda topladığı 5 bin 500 adet mavi kapağı, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a teslim etti. Araçlı'nın ailesini kutlayan Yılmaz, Ömer Araf Araçlı'ya teşekkür belgesi ile kitap hediye etti.
‘Biz geleceğimiz olan çocuklarımıza güvenmek zorundayız' diyen Yılmaz, Sağ olsun iyi eğitimciler, öğretmenler ve iyi aileler tarafından yönlendirildiğinde çocuklarımız çok muazzam işler başarabiliyorlar. Bu küçücük evladımız Bolu'da inanılmazı gerçekleştirmiştir. Bu çocuklarımızın bu iyi niyetleri sayesinde biz çok iyi noktalara geleceğimize inanıyorum” dedi.
Bolu Belediyesi olarak herkesin ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştıklarını dile getiren Yılmaz, engellilerin kendilerinden en çok akülü araç istediğini bildirdi. Yılmaz, akülü aracın verileceği insanların bunu kullanabilecek yeterliliğe sahip olması gerektiğini belirterek, Buz tüm engellilerin akülü arabaya sahip olmasını arzu ediyoruz. Çünkü eve bağlı olarak yaşamaktansa insanlarla iç içe yaşamalarını sağlamak durumundayız. Bunu yaparken de yollarımızı ve kaldırımlarımızı da ona uygun hale getirmek zorundayız” şeklinde konuştu.
Ömer Asaf Araçlı'nın babası Çetin Araçlı da oğlunun kendisiyle ilgilenen yakınlarından çikolata yerine mavi kapak vermesini istediğini anlatarak, çocuğunun mavi kapak toplamayı çok sevdiğini kaydetti.
Ömer Asaf Araçlı ise mavi kapak toplamaya annesinin tavsiyesi üzerine 2 yıl önce başladığını dile getirerek, "Herkes bana kapak getirdi ve bende topladım. Bu kapakları belediyeye verdik. Bu kapaklarla engelliler için tekerlekli sandalye alınacak" diye konuştu.