23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. 23 Nisan programı sabah saat 09.00'da Anıtpark'taki törenlerle başladı ve Atatürk Stadyumu'nda ki etkinliklerle devam etti. Atatürk Stadyumu'nda yapılan kutlamalarda gerek gösteri yapan çocukların giysileri, gerek ellerdeki Türk Bayrakları stadı adeta Kırmızı-Beyaz'a bürüdü. Saat 13.00'da ise Aktaş Anaokulu'nun sergi açılışı yapıldı.
Anıt Park'ta yapılan kısa törenin ardından kutlamalar Atatürk Stadyumu'nda devam etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına Vali İbrahim Özçimen başta olmak üzere tüm protokol üyeleri, öğrenciler ve halk katıldı.
TBMM'nin açılışının 93. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama töreninde konuşan İl Millî Eğitim Müdürü recep Alpdoğan, bu özel günün milletin egemenliğine kavuştuğu milli iradenin temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulduğu ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atıldığı gün olduğunu söyleyerek şu konuşmayı yaptı:
“VARLIK NEDENİMİZ SİZSİNİZ”
“Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk tarafından, geleceğimizin teminatı olarak görülen çocuklarımıza armağan edilen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, milli egemenlik kavramının, bir defa daha milletçe anlam ve öneminin kavranacağı bir bayramdır. 23 Nisan, Türk Milletinin emperyalist devletlerin her türlü işgal, baskı ve zulmüne karşı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, Türk Milletinin hür ve bağımsız olduğunu, tüm dünyaya haykırdığı, milli egemenliğimizin pekiştirildiği gündür. Dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olan bu gün, Birleşmiş Milletlerin 1979 yılını " Dünya Çocuk Yılı" olarak ilan etmesiyle, ulusal egemenlik sevincimizi tüm dünya ile paylaştığımız gündür. Türk milletinin çocukları; sevgi, kardeşlik ve barış adına, tüm dünya çocuklarıyla birlikte, bu günü sevinç ve coşkuyla bayram olarak kutlamaktan büyük kıvanç duymaktadır. Bu tarihte milli egemenlik anlayışı ile Türk Devleti, demokratik, laik, hukukun üstünlüğüne dayalı, bağımsız bir devlet olarak, çağdaş dünyadaki yerini almıştır. Değerli Öğretmen Arkadaşlarım; Çocuklarımız milletimizin geleceğidir, onurudur. O halde, yarınımızı ellerine teslim edeceğimiz çocuklarımızı, bugünden en iyi şekilde yetiştirmek, en önemli görevimizdir. Onları kendimizin yaşadığı devire göre değil, onların yaşayacakları zamana göre hazırlamalı, eğitmeli ve yetiştirmeliyiz. Biliyoruz ki, bugün milletlerarası ilişkilerde, egemenlik ve güç kavramı Bilgi ve bilgiyi kullanma yeteneğine sahip olan insanlar tarafından rahatlıkla kullanılabilmektedir. Bu bilinçle geleceğimizin en büyük teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgili, toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek girişken, küresel düşünüp, milli ve manevi hareket edebilen tarzda, yetiştirebilme sorumluluğu üzerinizdedir. Sizin bunu gerçekleştirebileceğinizden eminiz. Yapmakta olduğunuz bu kutsal görev her türlü takdirin üzerindedir. Değerli öğretmenlerim, Mustafa Kemal Atatürk sizlere ve yetiştireceğiniz nesillere önem vermiş "Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" demiştir.
Sevgili Çocuklar; Sizler, milletimizin ümidi, istikbali ve yarınlarısınız. Bunun için bizler bütün hayallerimizi sizlerin üzerinden kuruyoruz. İnanıyoruz ki, yarınların Türkiye'si sizler sayesinde aydınlık, sizler sayesinde mutlu; sizler sayesinde daha gelişmiş ve kalkınmış olacaktır. Bu nedenle, her biriniz, bu vatanın en kıymetli varlıkları ve paha biçilemez değerlerisiniz. Sevgili Öğrenciler, bu yüzden Başöğretmenimiz M. Kemal Atatürk'ün sizlere olan şu hitabını hiçbir zaman unutmayınız!
BATI DANSLARINA KARŞI TÜRK DANSLARI
Atatürk Stadyumundaki 23 Nisan kutlamaları daha sonra öğrencile