*Yeniçağalı İş Adamı Yaşar Çelik, hayır işlerini Bolu Merkeze kaydırmaya karar verdi. Yerel seçimlerde Yeniçağa halkından yeğeni için destek isteyen Çelik, istediği desteği alamayınca Yeniçağa'ya küstüğü dedikodular kamuoyunda konuşulmaya başlanmıştı. İzzet Baysal Şükran Günleri'ne katılarak, burada Baysal Ailesine gösterilen sevgi selinden etkilenen Çelik, Ben Boluluyum. Yeniçağa'yı usul usul bırakacağım zaten. Öyle icap etti. Yeniçağa'ya çok yaptık. Hiç böyle gelip giden yok. Böyle topluluk yok. Biz niçin yapıyoruz bunları? Hayır için yapıyoruz. Mamafih bir şey istemiyoruz ama… Gene de böyle olsun istiyoruz” dedi.
Yeniçağalı hayır sever Yaşar Çelik, bundan sonra yapacağı hayır işlerini Bolu'ya kaydırma kararını aldığını açıkladı. Yerel seçimlerde yeğenine son bir kez daha Yeniçağalılardan destek isteyen Yaşar Çelik, istediği desteği alamamıştı. İzzet Baysal Şükran Günleri'ne gelerek etkinliklere katılan Yaşar Çelik, burada kendisine sorulan soruları cevapladı.
“NE SÖZ VERİRSEK ONU YAPARIZ”
50. Yıl İzzet Baysal İlköğretim Okulu'na Kapalı Spor Salonu yapacağı hakkında ki söylentilere cevap veren Yaşar Çelik, Doğrudur. 50. Yıl İzzet Baysal İlköğretim Okulu'nun nun bahçesine Spor Salonu yaptıracağım. İnşaat çalışmaları sene sonundan sonra başlanacak. Şimdi yurt yapıyoruz, yurt bittikten sonra onu yapacağız. Öyle söz verdik zaten. Ne söz verirsek, onu yaparız” dedi.
YENİÇAĞA'YA ÇPK YAPTIK!”
Hayırlarını Bolu merkeze kaydırma kararı aldığını belirten Yaşar Çelik, Baysal Ailesine gösterilen sevgi ve saygıdan da etkilendiği saklamayarak, Ben Boluluyum. Yeniçağa usul usul bırakacağım zaten. Öyle icap etti. Yeniçağa'ya çok yaptık. Hiç böyle, gelip giden yok. Böyle topluluk yok. Biz niçin yapıyoruz bunları? Hayır için yapıyoruz. Mamafih bir şey istemiyoruz ama… Gene de böyle olsun istiyoruz. Yeniçağa'nın bütün okulları bin tane çocuk okuyor; Bolu'da, Yeniçağa'da ve Bolu'nun kazalarında birinci oluyorlar hep. Nitekim İstanbul'da Samsun'dan geldiler biliyorsunuz. Yeniçağa Spor Salonu'nu ben 26 tane çocuğa söz verdiğim için yaptım. Çok güzel bir spor salonu yaptım. Dün açtığımızın 2 katıydı” diye konuştu.