Yeniçağa Yaşar Çelik Ortaokulu'nda başlatılan Değerler Eğitimi Projesi” kapsamında, vefa değerinin işlendiği bir zamanda sağlık probleminden dolayı evde dinlenen ve sonrasında ameliyat geçiren bir öğrenciye, sınıf arkadaşları tarafından ziyaret gerçekleştirildi. Vefa değeri için yaşlılar da unutulmadı.
Yeniçağa Yaşar Çelik Ortaokulu'nda başlatılan vefa değerinin öğrencilerde kalıcı olması için başlatılan çalışmalar hızla sürdürülüyor. Vefa değeri kapsamında sağlık problemi yaşayan 8.sınıf öğrencisi Tuğba Erdoğan'a arkadaşları geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Evinde ziyaret edilen Tuğba Erdoğan'ın arkadaşlarının gösterdiği vefa örneğinden mutlu olduğu görüldü. Rahatsızlığı sonrası ameliyat geçiren Tuğba Erdoğan'a arkadaşları ikinci defa ziyarette bulundu.
Yaşlılara da vefa gösterilmesini düşünen okul idaresi ve öğretmenler Gerede Esentepe Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne bir gezi düzenledi. Okul Müdürü Kemal Ersan ve Sosyal Bilgiler öğretmeni Murat Avcı gözetiminde yapılan gezide, öğrenciler yaşlılarla bir araya geldi. Öğrencilerin getirdikleri hediyeler yaşlılara takdim edilirken, yaşlıların duygulandıkları gözlerden kaçmadı. Yaşlılara ziyaretten memnun olduklarını ve kapılarının her zaman öğrencilere açık olduğunu bildiren merkezin idaresi yapılan ziyaretten memnuniyetlerin dile getirdi.
Yaşlılarla bir araya gelen öğrenciler, yaşlılara saygının önemini bildiklerini, ziyaretten etkilendiklerini ve yaşlıları mutlu etmenin hazzını yaşadıklarını söyledi.