1.Manavgat Aşçılar Derneği (MAD) ve Birlik Ekmek ve Unlu Mamuller A.Ş. tarafından düzenlenen dördüncü İreks Mini ekmek Büfesi ve İreks Mini Pastacılık Büfesi, yarışması 06 Mart 2013 tarihinde gerçekleştirilecek. Yarışmaya Mengen'den de katılım olması bekleniyor.
Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: 2.Birlik Ekmek ve Unlu Mamuller A.Ş.- İreks Gıda San. A.Ş firmaları sponsorluğunda yapılacak yarışma faaliyetine katılım ile ilgili detaylar aşağıda belirtilmiştir: MAD Başkanı Yarışmanın Yapılacağı Yer (06 Mart 2013):Birlik Ekmek ve Unlu Mamuller Fabrikası Organize Sanayi Bölgesi, Alanya Yolu Üzeri 2.km. (MANAVGAT) Yarışma Katılımcı Temel
Şartları:
1.Yarışmacılar seminer ve yarışma etaplarına standart tip beyaz üniforma ile katılacak ( çalışma kıyafetlerinde çalıştıkları otelin logosu olmayacak).
2.Yarışma Mini Ekmek büfesi ve Mini Pasta büfesi hazırlama dallarında yapılacaktır.
3.Katılımcı sayısı her iki dal için 15 kişi ile sınırlıdır. Her katılımcı yanında 1 yardımcı usta bulundurabilecektir.
4.Müracaat sırasına göre öncelik verilecektir. İREKS Ekmekçilik Yarışması ( İreks Mini Ekmek Büfesi)
5. farklı ekmek çeşidi kullanılarak mini ekmek büfesi yapılacak.
Genel Konular;
•Katılımcılar verilen ekmek hamurlarından 3 saat içinde büfe hazırlayacak
•Puanlama aşağıda ki, kriterlere göre yapılacak.
•Çalışma ortamının ve teçhizatın hijyen kurallarına uygun kullanımı.
•Çalışma ortamının genel kullanımı
•Ekmeğin verilen gramaja uygunluğu
•Ekmeğin genel görünümü ( kabuk yapısı, şekli, rengi v.s.)
•Ekmeğin pişirilme kriterlerine uygunluğu ( iç yapısı v.s.)
•Verilen zaman içinde büfenin hazırlanması
•Lezzet
•Sunum, görsellik
•Katılımcılar büfede kullanacakları dekorlarını yanında getirebilecektir.
•Yapılacak ekmek çeşitlerinin hamurları yoğrulmuş olarak katılımcılara verilecek.
Ekmek Çeşitleri
1- BAVYERA NORDLANDER EKMEĞİ: Kullanılacak Malzeme: İreks Nordlander Ekmeği Miksi ( hamur olarak). Hamur Ağırlığı ve Şekil: Hamur 900 gramdan kesilecek ve ekmek kalıplarında pişirilecek.
2- İREKS MISIR POPCORN EKMEĞİ: Verilen malzemenin yanı sıra yarışmacıların kendilerince tedarik edilecek serbest iç malzeme kullanılarak, farklı içerik ve tatta, istenilen gramaj bandında üretilecektir. Kullanılacak Malzeme: İreks Popcorn Mısır Miksi ( hamur olarak) ,topping popcorn, ekmek kuşağı ve yarışmacıların yanlarında getirecekleri serbest iç malzeme.Hamur Ağırlığı ve Şekil: Hamur 50-320-500 gramdan kesilecek serbest şekilde işlenecek.( baston , yuvarlak,rol, baget v.s.)
3-KÖNİG LUDWİNG BROT EKMEĞİ: Kullanılacak Malzeme: İreks König Ludwig Brot Miksi ( Hamur olarak), ekmek kuşakları, bambu ekmek kalıbı. Hamur Ağırlığı ve Şekil: Hamur 900 gramdan kesilecek ve üzeri unlu ve çatlak olacak şekilde pişirilecek.
4-İREKS FİTTY EKMEĞİ: Verilen malzemenin yanı sıra yarışmacıların kendilerince tedarik edilecek serbest iç malzeme kullanılarak, farklı içerik ve tatta, topping ile istenilen gramaj bandında üretilecektir. Kullanılacak Malzeme: İreks Fitty Miksi ( hamur olarak), keten tohumu, ayçiçeği gibi topping malzemeleri. Hamur Ağırlığı ve Şekil: Serbest olarak çalışılacak. Ekmek gramajı katılımcının isteğine bağlı olacak. Rol ekmeği, baget ve diğer formlar çalışıla bilinecek. İREKS Pastacılık Yarışması ( İreks Mini Pas