Yargıtay telefonla sürekli rahatsız eden kişilerle ilgili dikkat çekici bir karar verdi. Bolu'daki bir dava üzerine, telefonla tacizi de cinsel taciz sayan Yargıtay sanığa bu suçtan ceza verilmesine hükmetti.

Bolu'da ankesörlü telefondan rastgele bir numara çeviren kişi karşısındaki kadını, "Canım nasılsın, seni çok özledim, eve geliyorum" diyerek rahatsız etti. Telefonların 2-3 hafta sürmesi üzerine kadının eşi ankesörlü telefonu da arayanı da bularak polise teslim etti.

Açılan davada Bolu Sulh Ceza Mahkemesi sanığa "kadını rahatsız ettiği için" 6 ay hapis cezası verdi. İtiraz başvurusunu inceleyen Yargıtay ise daha önce de aynı suçtan cezası olan sanıkla ilgili kararı bozdu. Yargıtay sanığın sözlerinin cinsel taciz suçu oluşturduğuna hükmetti.

Sanığın birden çok kez telefon açtığı için zincirleme cinsel tacizden ceza alması gerektiğine karar verdi. Yerel mahkeme kararında direnince dosya bu kez Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na gitti. Yargıtay Ceza Genel Kurulu da sanığın cinsel tacizden ceza alması gerektiğine karar verdi. Basit cinsel tacizde ceza 3 aydan 2 yıla kadar değişiyor. Haber Merkezi