Deniz Feneri Derneği, iyilik için yola çıktığı günden beri yüzbinlerce aileye, milyonlarca kişiye iyilik elini uzattı.

Yaptığı yardımlarla hem ülkemizde hem de yurtdışında yaraların sarılmasını ve eksiklerin giderilmesini sağladı. Dernek, ülkemizin dört bir yanındaki iyilikseverlerin yardımlarını dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara ulaştırıyor. İyiliği büyüterek yaşatma gayretindeki Deniz Feneri Derneği'ne bu kez Göynük halkı yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneği ile destek verdi.

Göynük Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Şit, Müftü İsmail Hakkı Işık, Diyanet Vakfı üyesi esnaf Erdal Gülen'in öncülüğünde Göynük halkı, Suriyeli kardeşlerimiz için 1 tır dolusu gıda ve giyim yardımını Deniz Feneri Derneği'ne teslim etti. İnsani yardım malzemelerini Deniz Feneri Derneği Genel Müdürü Ali Karayılan ve İletişim Koordinatörü Recep Koçak teslim aldı.

Deniz Feneri Derneği Genel Müdürü Ali Karayılan, Öncelikle Göynük halkına bu duyarlı davranışı sebebiyle yürekten teşekkür ediyorum. İçinde gıda ve giyim yardımları bulunan bu iyilik tırı Göynük'ten yola çıkacak ve Şanlıurfa'daki Suriyeli kardeşlerimize dağıtılacak. Derneğimiz yurt içi ve uluslararası yardımlara önem veren bir dernektir. Suriye'deki iç savaştan kaçıp ülkemize sığınan Suriyeli misafirlere ve Suriye içindeki savaş mağdurlarına şimdiye kadar toplam 55 milyon TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdık. Başta Kilis, İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum olmak üzere Şanlıurfa, Hatay, Gaziantep, Mardin ve Antalya'da yaşayan Suriyeli misafirlere yardımlar yapıyoruz. Gıda, un, mama, giyim, eğitim, battaniye, yakacak, tekerlekli sandalye gibi yardımların yanı sıra afet evleri, hastane, yaralı evleri ve su depoları gibi kalıcı yardımlar da yaptık. Bu vesile ile başta Suriyeli kardeşlerimiz için destek veren hayırseverlerimiz olmak üzere, tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz” dedi. Haber Merkezi