Bolu bu gün adeta için için yandı. Taşkesti Beldesi Ilıca Köyü'nde meydana gelen yangında 5 ahşap ev yanarak kül olurken, bir diğer yangın haberi Seben'den geldi. Seben'in Pipaklar Köy mevkiinde otluk alanda başlayan yangın ormanlık alana sıçrayarak 8 hektarlık alanı yok etti. Her iki yangında uzun çalışmalar sonrası söndürüldü.

TAŞKESTİ'DE 5 EV

Taşkesti Beldesi Ilıca Köyü'nde saat 14:30'da Yusuf Aslan'a ait ahşap evde çıkan yangın ardından İsmail Dedeoğlu'na ait ahşap eve sıçradı. Rüzgarında etkisiyle alevler diğer 3 eve de sıçradı. Yangına Mudurnu, Bolu, Taşkesti ve civar ilçelerden itfaiye ekipleri müdahale etti. Bolu Valisi Aydın Baruş, yangını öğrenir öğrenmez Ilıca köyüne gitti. Yangın kontrol altına alınırken, 5 ev yanarak kül oldu.

8 HEKTARLIK ALAN YANDI

Seben'in Pipaklar Köyü mevkiinde otluk alanda başlayan yangın ormanlık alana sıçradı. Yangına Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ile Seben ve çevre ilçe belediyelerine ait itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın söndürme helikopterlerinin de kullanıldığı yangında 8 hektarlık alanın yandığı ifade edildi. Seben Kaymakamı Osman Sayılır, yangının hızla yayıldığını ifade ederek söndürme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.